avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda cu CNP gresit
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda cu CNP gresit

Am primit o amenda ptr ca m-am certat/lovit cu cineva.
Politia a scris gresit 2 cifre din CNP si o cifra din seria de buletin.
Am facut contestatie, iar instanta a spus ca:
"In legatura cu consemnarea gresita a datelor, fiind vorba de o nulitate virtuala, potrivit art. 16 din O.G. nr 2/2001, anularea intervine doar in masura dovedirii unei vatamari care sa decurga din viciul constatat."
Si nu mi s-a anulat amenda. Cand datele nu sunt exacte, nu se anuleaza amenda ?
Un prieten s-a dus sa-si plateasca odata o amenda, si nu a putut sa o plateasca datorita CNP-ului gresit.
Cel mai recent răspuns: swamerra , utilizator 21:07, 13 Noiembrie 2010
Am avut o situatie in care era gresit CNP ul, numele persoanei sanctionate si, daca mi aduc bine aminte si incadrarea juridica a faptei. instanta n-a anulat procesul-verbal dar a transformat amenda in avertisment. Asa ca..speranta moare ultima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda Stamate511 Stamate511 Pot face contestație la o amendă pt ca am avut altfel de declaratie pe propria răspundere (vezi toată discuția)
Continutul pv conform ognr. 2/2001 stanescucristiana stanescucristiana n cazul unui proces verbal contraventional, agentul care intocmeste pv trebuie sa inscre toate datele personale ( cnp, data nasterii, adresa) ale martorului ... (vezi toată discuția)
Se poate declara un pv nul daca nu sunt completate corect unele date din el? DragosS01 DragosS01 Buna seara. In urma cu cateva zile mi-a fost retinut permisul auto. Nu am semnat PV de constatare si acesta mi-a fost adus acasa prin Posta. Pe procesul ... (vezi toată discuția)