avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inregistrare cesiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inregistrare cesiune

Buna seara , cesiunea partilor sociale la un SRL trebuie inregistrata obligatoriu la Registrul Comertului?Ce se intampla daca nu se face aceasta inregistrare?Multumesc
Cel mai recent răspuns: daniel_vasile , utilizator 20:58, 15 Februarie 2008
In concluzie cesiunea ramane valabila intre partile din contractul de cesiune , iar fata de terti devine valabila dupa inregistrarea la Registru?Este vorba de partile sociale cedate de asociatul meu , astfel am devenit asociat unic. In acest caz toate hotararile pe care le iau pana la inregistrarea la Registru sunt nule?
nu sunt nule

doar nu sunt opozabile fata de terti

cesiunea o puteti face si la alta valoare decat cea nominala a partilor sociale
Nu sunt nule, dar nu sunt opozabile, adica desi le-ai luat, nu ai ce face cu ele. Sa zicem ca decizi contractarea unui credit bancar. Banca cere extras RC pe care sunt 2 asociati. Banca nici nu te va lua in seama...
Am inteles. Dar activitatea societatii de zi cu zi , facturi , plati , incasari , productie astea se opresc pana la inregistrarea la Registru ?Fostul asociat poate contesta sau anula o hotarare luata de mine ( de exemplu semnarea unui contract) pana la momentul inregistrarii cesiunii la Registru?
daniel_vasile a scris:
Dar activitatea societatii de zi cu zi , facturi , plati , incasari , productie astea se opresc pana la inregistrarea la Registru ?

Nu.

Fostul asociat poate contesta sau anula o hotarare luata de mine ( de exemplu semnarea unui contract) pana la momentul inregistrarii cesiunii la Registru?

Nu poate cere anularea, dar poate contesta oportunitatea contractului respectiv.

Alte discuții în legătură

Raspundere la vanzare srl cgue cgue Buna ziua, Doresc sa vand un S.R.L. cu doi asociati la o persoana fizica. Am inteles ca se face cestiunea partilor sociale catre noul proprietar la un ... (vezi toată discuția)
Procedura cesiune/vanzare parti sociale ally123 ally123 Care este procedura de cesiune si cea de vanzare a partilor sociale catre unul din asociati? In cazul de fata exista 2 asociati care detin 50%-50%. Am ... (vezi toată discuția)
Cesiune Alexandru Arsu Alexandru Arsu Buna seara, Intampin urmatoarea problema: Se da un SRL cu asociat unic si 4 persoane implicate in aceasta poveste. A este primul asociat. Pe 01.05 acesta ... (vezi toată discuția)