avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apel sau recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apel sau recurs

avem o sentinta

in dispozitiv se mentioneaza : atacabila cu apel.

Obiectul dosarului: constatrea nulitatioi absolute a unui contrcat de vanzare cump + repunerea partilor in sit anetrioara ( imobilul, la data incheierii actului avea o valoarea de sub 1 mld)

La data atacarii actului in instnta avea o valoare de peste 1 mld, insa nu s-a efectuat expertiza si deci a ramas valoarea de sub 1 mld , consider.

In cazul de fata este atacabila cu apel - asa cum a spus instanta - sau direct cu recurs.

In cazul in care este direct cu recurs - se face crr. de recurs si se aminteste de eroare instantei in cuprinsul ei ?

merci
Chiar nu m-am referit la motivele de recurs in sensul articolelor pe care se bazeaza, ci pe termenul in care trebuie motivat recursul.
In rest sunt absolut de acord cu tine.
corect, si eu consider ca cel mai important lucru care trebuie luat in considerare - in speta data - este termenul de motivare.

multumesc

Scuze, Gabriela, chiar nu comentam ce ai spus tu. Era o alta idee la problema prezentata.
Da, ai perfecta dreptate cu termenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalificarea unei cai de atac Luoana Mihaela Luoana Mihaela La termenul din 13,12,2013 instanta recalifica calea de atac data de judecatorie din apel in recurs fiind vorba ca instanta de fond nu a avut in vedere ... (vezi toată discuția)
Recus dau apel? ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie : Intr-o CAUZA EVALUABILA IN BANI , val. peste 100.000,0 Ron , in care INSTANTA DE FOND a fost TRIBUNALUL- ... (vezi toată discuția)
Recurs la recurs?  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, am o situatie foarte interesnta intr-un dosar de revendicare imobiliara pe drept comun. Eu apar chiriasul care a cumparat si el de vreo 9 ani si se ... (vezi toată discuția)