avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reprezentativitatea sindicala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reprezentativitatea sindicala

Prin decizia 7 din 2008 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie se stabileste ca o organizatie sindicala, pentru a fi reprezentativa poate indeplini alternativ una din cele doua conditii legale. Sa fie ori afiliata la o federatie reprezentativa pentru ramura, fie sa aiba cel putin o treime din salariati membri in acea organizatie. Daca ma iau dupa aceasta decizie pot sa fac sindicatele afiliate la diverse federatii, cum e de ex la noi termoelectrica sau energetica si intru la negocieri cu o diversitate de sindicate. Consider ca e un mod de dezbinare a sindicatelor. La mine in unitate un sindicat indeplineste una din conditii, celalalt pe cea de-a doua si nu ne intelegem deloc. Ce e de facut in acest caz, in afara de solutia unirii celor doua sindicate.
Cel mai recent răspuns: Mitzi76 , utilizator 08:29, 15 Noiembrie 2010
reprezentativitatea unui sindicat se constata de catre judecatorie iar eventual recursul se judeca de catre tribunal!
despre care curte e vorba?
Judecatoria constata daca sunt indeplinite conditiile prevazute de Legea 130/96 la nivel de unitate ,pentru fiecare dintre cele 2 sindicate si daca sunt indeplinite,nu are niciun motiv sa respinga cererea pentru constatarea reprezentativitatii.
Ultima modificare: Duminică, 14 Noiembrie 2010
ContSters161342, utilizator
Acum m-am lamurit, multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentativitate sindicat adinutza.2008 adinutza.2008 Am depus la judecatorie cererea impreuna cu toate documentele cerute de lege pentru infiintarea unui sindicat, insa mi s-a spus ca pot depune si cererea de ... (vezi toată discuția)
Reprezentativitate sindicat luciamanta luciamanta Buna ziua, oameni buni. 1.Conform Legii nr. 130/2996 R, art. 18 alin.3, teza finala, un sindicat poate fi reprezentativ daca este afiliat la o organizatie ... (vezi toată discuția)
Reprezentativitatea dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara ! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: daca sindicatul nostru este afiliat la o federatie sindicala. este nevoie sa obtinem si noi ... (vezi toată discuția)