Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →
Domnul a venit cu o hartie de la banca creditoare prin care banca este de acord pentru dezmembrare, dar fara drept de instrainare si grevare. Vanzatorul spune ca are de gand sa dezmembreze apartamentele, si sa mute ipoteca pe 3 apartamente, iar pe restul sa le scoata de sub ipoteca. Este posibil asa ceva?
Riscati foarte mult ca daca va adresati instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contract, lucru posibil ca regula, actiunea sa fie respinsa datorita prevederii din contractul de ipoteca ce interzice instrainarea
Nu inteleg exact ce inseamna asta; tine loc de contract, dar actiunea sa fie respinsa.
Intrebarea mea este la ce fel de avocat sa merg?
Cat ar dura un asemenea proces si care ar fi sansele mele (noastre) de a ramane cu casa, si sa ne achitam derestul de plata in conditii bune, d.p.d.v. legal.
Si in acest caz este mai bine sa cerem banii inapoi decat sa luptam ptr. proprietate?
Cu avocatul care a legalizat un atfel de contract il va trage cineva la raspundetre? Eu sincer, am mers la notar sa ma sfatuiasca, si sa ma asigur ca totul este conform legii...
Din cate vad acum, ceea ce a legalizat notarul nu este chiar legal. Adica o promisiune de vanzare pentru ceva care are interdictie de grevare sau instrainare...
Plus, ca notarul m-a asigurat ca nu este nici o problema!
Ce sfat mi-ati da in situatie in xcare ne aflam acum?