avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am muncit pe gratis!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am muncit pe gratis!

Am o problema care este destul de complicata pentru mine.Am lucrat 2 luni ca reporter la ziar si acum mi se refuza drepturile banesti.Am incercat sa obtin banii si nu am reusit,am dat telefoane zilnic, am fost la sediul ziarului,obtinand in fiecare zi acelasi ,,nimic" si pedeasupra tot eu sunt cea umilita si amenintata din cauza ca imi vreau banii.Vreau sa specific ca nu am semnat nici un contract de munca.Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Musoiu agota Etelka , utilizator 20:25, 15 Noiembrie 2010
In conditiile in care, potrivit principiului ca nimeni nu se poate apara invocand necunoasterea legii (nemo ignorare legem censetur), titularul unui drept este prezumat ca a avut cunostinta de reglementarea care prevedea ca valorificarea dreptului sau se circumscrie unui anumit termen .

Obligatia este si a salariatului sa se informeze despre drepturile si obligatiile sale si nu sa accepte munca la gri sau la negru ... asa ca ambele parti sunt de vina.
In 2002 am fost in Ungaria , si acolo am auzit prima data "nemo ignorare legem censetur " , si acolo este valabil .
De aceasta zic , ca ar trebuii predat la scoli cateva legi importante.
Oare se poate cumpara la chioscuri de ziare sau la librarii un mic indrumar
legislativ ?
Ceva , ieftin , foarte ieftin , simplu si scurt .
Musoiu agota Etelka a scris:

.....
Oare se poate cumpara la chioscuri de ziare sau la librarii un mic indrumar
legislativ ?
Ceva , ieftin , foarte ieftin , simplu si scurt .

Nu stiu daca mai exista asa ceva ... ultimul indrumar de acest gen a fost tiparit dinainte de 1989 ..era foarte bun, continea indrumari din mai multe ramuri de drept.
Dupa parerea mea ORICE roman trebuie sa aiba acasa Constitutia Romaniei,Codul Muncii si Carta drepturilor Europene.Eu am 41 ani si am fost crescuta tot in comunism dar nu vreau sa ma las calcata in picioare de NIMENI.:D
" Dupa parerea mea ORICE roman trebuie sa aiba acasa Constitutia Romaniei,Codul Muncii si Carta drepturilor Europene "
Stimata dna , si eu , exact la aceasta m-am gandit ."ORICE ROMAN " De aceasta am intrebat daca se vand la chioscuri indrumar .Eu m-am gandit la muncitori necalificati , care nu au nici 8 clase . Putem face, sa invatam si pe ei , la nivelul lor .Ei niciodata nu cor cumpara nici o carticica , frumoasa , chiar daca e ieftina .Daca e scris legea mot-a- mot , nici nu le citeste .
Ar fii bine un indrumar ca si pentru copii , chiar daca are doar caracter informativ .Ex :
Bunii este avocat . Mi-a explicat , pe fluturasi va trebuii sa scrie ....etc .
Si ar fii bine sa fie in format de o revista ieftina , fara design .Poate bietul om va folosii ca sa impacheteze micul dejun in acest indrumar , dar poate si va citii .Asta ar fii important.
Muncitorii necalificati vor sa lucreze , si sunt batjocoriti .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre somaj ROMANFLORIN ROMANFLORIN Cum evolueaza situatia: un somerul indemnizat se angajeaza pe perioada nedeterminata cu 4 ore caruia, drept consecinta, i-a incetat somajul, insa la scurt ... (vezi toată discuția)
Depunerea cartilor de munca cerica2007 cerica2007 Am inteles ca 30 septembrie a fost ultima zi de depunere a cartilor/carnetelor de munca la pensii pt a fi trecuti intr-o baza de date.Eu sunt persoana fizica, ... (vezi toată discuția)
Neinregistrarea cartii de munca de catre angajator ziuliana ziuliana Buna ziua, lucrez la o firma de doi ani de zile ca secretara, iar lucrurile nu merg bine si ar trebui sa intram in somaj. Dar am aflat cu stupoare ca cine s-a ... (vezi toată discuția)