avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
elis a scris:

:offtopic:
capacitate procesuala activa sau activa ..... ???? ... cred ca este vorba de calitatea procesuala activa sau pasiva ;)

Lipsa calitatii procesuale active poate fi invocata atunci acnd cererea de chemare in judecata a fost introdusa de actre o persoana care nu are aceasta calitate.
De exemplu, instanta va respinge cererea pentru lipsa calităţii procesuale active prin care reclamantul, terţ faţă de un contract, a cerut anularea acestuia.

Va multumesc enorm dl. Elis, sunteti cel mai bun. Asta e raspunsul pe care il asteptam demult.
Recunosc si imi cer scuze inca o data era vb de calitate nu de capacitate :worthy:
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2008
Cecilia Popa, Avocat
Cecivlad a scris:

Imi cer scuze cred ca nu am fost explicita, ideea este urmatoarea, care este diferenta intre cea pasiva si cea activa . Nu ma refer cand se invoca ca moment in timpul procesului ci de cine si in ce situatii. O sa radeti poate, dar merg in instanta de 3 ani si in afara de invocarea lipsei calitatii procesuale pasive invocata de parat, niciodata nu mi-a fost invocata cea activa. Poate sunt penibila dar dati-mi un exemplu cam in ce situatie ar putea fi invocata cea activa, pentru a putea face diferenta.
Multumesc mult.

Cel care actioneaza in justitie o face in considerarea unui interes subiectiv propriu.
Astfel are capacitate procesuala activa SAU pasiva TITULARUL dreptului subiectiv civil sau a obligatiei corelative.
Cel care actioneaza in justitie nu se prevaleaza de un drept subiectiv ci isi sprijina demersul pe un interes legitim si juridic protejat.
Multumesc m-ati scos din "ceata" :">
Măi fraţilor!
Hai, lăsaţi-o baltă c-aţi făcut-o de oaie.
Dacă cel care a pus întrebarea are o scuză, ceilalţi n-aveţi niciuna, nici măcar cea a oboselii.
Multă baftă!
Spre comunism în zbor!!!
P.S. - ªi tot voi sunteţi ofuscaţi pe tombarbar sau cum îl cheamă, că v-a prins la colţ.
Ruşine!!!
pot primi si eu sintezele barou 2008 la adresa pitic.iubit@gmail.com? va multumesc anticipat. bafta multa tuturor!

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)