avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
art 33 alin (3) Consiliul U.N.B.R. asigură caracterul unitar al examenului de primire în profesie prin stabilirea tematicii şi bibliografiei de examen, a subiectelor de examen şi a metodologiei de examinare. Examinarea se va face la 5 materii de examen pe baza a cel puţin 3 probe scrise.

ART. 34
Subiectele de examen la probele scrise se vor trage la sorţi de Comisia de examen, exclusiv dintre subiectele unice stabilite conform art. 33 alin. (3) din prezentul statut.

eu zic ca art 34 e destul de clar: exclusiv din cele stabilite de UNBR.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2008
elena2107916, utilizator
cris2008 a scris:

obligatia lor este sa formuleze subiectele in baza tematicii, care tematica o fac publica.....subiectele se trag la sorti din cele stabilite...care evident in cazul nostru nu au fost facute publice intrucat nu au obligatia asta, legal vorbind....doar tematica si bibli trebuie facute publice....subiectele stabilite....nu scrie nicaieri ca au obligatia sa le faca publice....

vezi statut art. 33 si ulterioare....
asta e concluzia la care am ajuns....cu parere de rau...

Eu nu inteleg asa...

Art. 33.
(3) Consiliul U.N.B.R. asigura caracterul unitar al examenului de primire in profesie prin stabilirea tematicii si bibliografiei de examen, a subiectelor de examen si a metodologiei de examinare. Examinarea se va face la 5 materii de examen pe baza a cel putin 3 probe scrise.

Art. 34.
Subiectele de examen la probele scrise se vor trage la sorti de Comisia de examen, exclusiv dintre subiectele unice stabilite conform art. 33 alin. (3) din prezentul statut.

Dar poate imi scapa ceva...
elena2107916 a scris:

art 33 alin (3) Consiliul U.N.B.R. asigură caracterul unitar al examenului de primire în profesie prin stabilirea tematicii şi bibliografiei de examen, a subiectelor de examen şi a metodologiei de examinare. Examinarea se va face la 5 materii de examen pe baza a cel puţin 3 probe scrise.

ART. 34
Subiectele de examen la probele scrise se vor trage la sorţi de Comisia de examen, exclusiv dintre subiectele unice stabilite conform art. 33 alin. (3) din prezentul statut.

eu zic ca art 34 e destul de clar: exclusiv din cele stabilite de UNBR.

Efectele fidejusiunii si Contractul de sublocatiune si cel de cesiune a contractului de locatiune fac parte din subiecte afisate numai ca nu este "tot" subiectul. E numai o parte din fidejusiule si locatiune.
Nu stiu ce e cu prescriptia aia si cum este tratata de diversi autori. Eu nu am dezvoltat-o ca subiect de sine statator dar -avand in vedere toate subiecte din succesiuni afisate- puteai sa faci o oarecare sinteza.

Asa vad eu problema si imi pare sincer rau ca au picat asemenea subiecte la Bucuresti.
Nu zic ca nu se puteau face. Doar ca nu respecta intocmai legea :D In plus, sigur n-au fost trase la sorti :P
radu_tudor a scris:

Tasha a scris:

Eu nu am vazut niciun barem.. Cine le-a vazut le poate reda putin ? Sa ne facem si noi o idee...

La civil fiecare subiect 3 puncte - 1 din oficiu
La procedura Cheltuielile 3p
Lamurirea 2p Indreptarea 2p
Completarea 2

NU este corect 6 puncte la bucuresti pt lamurirea , indreptarea , si completarea, iar la IASI pt acelasi subiect 3 puncte.
Intradevar la civil a-ti avut ghinion cu carul , dar la procedura....? Cheltuielile 3 pct....?

AZI PENAL:
INSELACIUNEA 3,
ACTUL SEXUAL CU UN MINOR 3,
PARTICIPATIA IMPROPRIE 4PCT.
UNDE-I PUNCTUL DIN OFICIU?
Pana azi l-am avut la toate probele.
Dimineata la 9 procedura penala.....si sa ne vedem cu bine......avocati........

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)