buna ziua..sa ma ajutati daca se poate intr-o problema..lucrez in politia comunitara si acum cateva luni am desfasurat o actiune comuna cu cei de la control pe tramvai..am fost 4 agenti si 2 echipe de controlori ..repartizati 2 agenti cu fiecare echipa..se pare ca in acea zi s-a intamplat ca o persoana sa faca plangere penala ca i s-au solicitat bani pentru a nu primi amenda..descrierea a fost facuta nu pe numele unui agent ci impotriva unui agent de 1.70..slab ,..ceea ce nu corespunde descrierii mele ci mai mult a altui coleg..m-a trimis pe mine la audieri..m-a confruntat cu acea persoana si normal ca nu m-a recunoscut pe mine..si procurorul a decis sa imi dea Nup..faza e urmatoarea..eu nu vreau sa il am la dosar..pt ca daca as avea un viitor frumos..mi-ar dauna sa stiu ca am fost cercetat pentru asa ceva..chiar daca nu sunt vinovat..cum sa fac sa schimbe decizia de nup sau sa dispara?astept sugestii sau sfaturi
posibil sa fie asa si sa ma fi trimis pe mine desi stiau ca nu am vreo vina..mai ales ca am fost 4 colegi si unul a mai fost banuit si a vrut sa il scape poate seful...problema e ce m-a sfatuit cineva e ca sa o dau in judecata pe doamna in cauza care a facut reclamatia si sa cer daune morale pentru prejudiciu de imagine..pentru ca desi tot sustin ca sunt nevinovat..tot ramane acea suspiciune la servici..si regret ca nu au fost cercetati toti colegii si pusi la confruntare si asa se afla cine a fost vinovatul.ce ma sfatuiti sa fac? sa ma duc la un avocat ..sa ii arat rezolutia si sa imi propuna daca sa merg mai departe..asta dupa ce in prealabil vad si plangerea facuta de doamna respectiva si care si-a retras-o dar pe care nu a vrut sa mi-o arate cel ce a cercetat cazul.astept raspunsuri si sugestii
Aveti posibilitatea legala sa formulati plangere penala pentru denuntare calomnioasa impotriva persoanei care a formulat sesizarea,dar daca persoana nu v-a recunoscut din grupul colegilor dvs, ca fiind dvs persoana vinovata ,nu aveti sanse.
Pana la urma,cu tot respectul,nu am inteles,doriti sa fiti" fara pata "sau sa luati niste bani de pe urma unor daune morale ?
Dvs,reflectati...
doresc sa fiu fara pata..cineva sugestionase azi sa o dau si pe ea in judecata si sa cer daune morale..pe mine ma intereseaza sa fiu dosarul curat ca inainte..
am facut cerere la parchet azi pentru a vedea plangerea ei si intregul dosar..daca eu constat ca a facut plangere generala..si desi eu din proasta ancheta a politiei am fost cercetat si primit NUP fiind nevinovat ..si ea a facut plangerea generala si nu exact pe numele meu..pentru prejudiciu de imagine am sanse sa o castig in instanta? factorul material nu e asa important..eu vreau doar sa castig procesul sa vada ca nu dai aiurea in judecata oamenii nevinovati
Proces
cercetasa
am fost acuzat de loviri si alte violente.
pot sa l dau in judecata pe cel care m a acuzat ?
pe ce motiv ,care sunt pasii si ce daune ii pot cere? (vezi toată discuția)