avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... raspund penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

raspund penal?

ce se poate intampla,in cazul in care,eu,fiul proprietarei apartamentului,am schibat butucul d ela usa,si nu il mai lasa pe fratele meu sa intre in casa,am savarsit vreo infractiune?a venit politia,dar nu le-am deschis usa.

ce mi se poate intampla?mama e in italia.nu stie ce am facut.
fratele meu locuieste legal,in apartament.

am fost dimineata la politie,cu motivul ca mi-a spus niste vecini ca am fost cautat de ei.
mi sa prezentat situatia.
fratele meu a vrut sa depuna plangere,dar politistul ia spus ca nu are rost,si ca fapta mea,este minora.a mai spus,ca daca mai repet,atunci chiar pot fi cercetat penal,dar pentru ca sa intamplat o singura data,nu este penal.

nu am primit nici amenda.multumesc tutror pentru raspunsuri.am ramas si eu nedumerit,deci,trebuie sa se repete fapta,sau nu?

am dat declaratie,si am scris ca am schimbat butucul caci era stricat.incurcate mai sunt si legile astea.una scrie,si alta e in realitate.eu deja ma asteptam sa ma incatuseze.multumesc inca odata.:D
Poveste cu happy-end.
Consumarea infractiunii in varianta tipica ( prima modalitate), are loc in momentul in care se realizeaza un nr. suficient de repetari pentru a se dovedi ca nu este vorba de o manifestare izolata, ci de o manifestare repetata.
In cea de-a doua modalitate ( variantea de specie), acea teza a- II-a de care vorbeam, infractiunea se consuma in momentul in care printr-un singur act, s-a produs impiedicarea normalei folosinte.
Si asta nu spun eu ci prof. univ in drept penal- V.Dobrinoiu, A.Boroi, I.Molnar, Ghe.Nistoreanu, I.Pascu, V.Lazar in tratatul de drept penal- partea speciala, un tratat pe care il recomand impatimitilor de drept penal.
Oricum de ce sa se mai incarce d-ul politist cu un dosar ca doar butucul e de vina ca s-a defectat... si trebuia schimbat, fratele nu depune plangere ca-i baiat bun si gata s-a rezolvat cazul.:D

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingere penala mitzmi mitzmi Va rog sa imi spuneti cam ce anume intra la \"Tulburare folosire locuinta\" ? (vezi toată discuția)
Muzica data prea tare alinajiglau alinajiglau buna ziua,am si eu o problema.am vecinii de sub mine care dau drumul la muzica in fiecare zi.atat de tare incat imi vibreaza lucrurile in casa.ce pot ... (vezi toată discuția)
Inundat de vecin adrianagropo adrianagropo Buna ziua! Am si eu o problema : acum cam vreo 3 luni am fost inundata de vecinul de deasupra, pe o portiune nu foarte mare de tavan din baie, din cauza unei ... (vezi toată discuția)