Buna ziua.Asi dori sa stiu daca eu si mama mea avem dreptul la mostenire in urma decesului bunicii mele.Vrea sa mentionez ca dupa decesul buniici, au ramas ca mostenitori 3 copii ai ei(unchii mei). Tatal meu, fiind frate cu cei 3 a decedat inaintea bunicii mele. Vrea sa va intreb daca eu si mama mea avem dreptul la mostenirea care i s-ar fi cuvenit tatalui meu.
In conformitate cu legislatia in vigoare mostenirea se deschide la locul ultimului domiciliu al defunctului. Deci declaratia respectiva o puteti face la un notar care functioneaza in circumscriptia judecatoriei competente la locul ultimului domiciliu al bunicii. Posibil sa existe birou notarial si in satul respectiv, insa competenta pot avea si notarii din Tg Mures.
am fost la notar si mi-a spus ca nu trebuie sa fac declaratie de acceptare a mostenirii si mi-a mai spus ca termenul de 6 luni sa modificat in lege la 2 ani. Este adevarat?
Cine imi poate spune ce se poate intmpla daca unchii mei nu deschid procesul succesoral in termen de 6 luni si nici eu nu am facut declaratie de acceptare a mostenirii in termenul acesta de 6 luni?
Inca o intrebare, pt declaratia de acceptare a mostenirii am nevoie de actele terenurilor care vor costitui masa sucesorala? In caz ca da ce pot face daca nu le am si nu imi sunt puse la dispozitie de catre unchii mei?
Am mai spus asta o data si cineva s-a suprat pe mine, dar tot o repet: sigur era notarul si nu portarul? X-(
Cel care nu face declaratie de acceptare in 6 luni sau nu poate dovedi ca a aceptat tacit succesiunea prin anumite acte sau fapte tot din interiorul termenului de 6 luni risca sa fie declarat strain de mostenire.
Cei doi ani au legatura cu impozitul. Daca procedura inceputa nu se termina inainte de 2 ani (sunt cazuri.. procese ..etc) atunci se datoreaza si impozit pe mostenire.
:))portarul sigur nu era dar era o doamna care lucra la unul din birouri. Da va rog imi puteti spune daca pt declaratia de acceptare a mostenirii am nevoie de actele terenurilor care vor costitui masa sucesorala? In caz ca da ce pot face daca nu le am si nu imi sunt puse la dispozitie de catre unchii mei?
Succesiune
ContSters129337
Bunicul meu a decedat in urma cu 2 saptamani. A ramas bunica si 2 copii majori. Care sunt procentele de care beneficiaza la succesiune si care este termenul de ... (vezi toată discuția)