avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita rca

Intre mine si fratele meu a avut loc o tamponare usoara vinovat fiind el. Am incheiat o constatare amiabila, fratele dandu-mi rca-ul lui. Mergand la compania de asisgurari am fost refuzata pe motiv ca avem acelasi nume de familie iar normele csa nu prevad o asemenea despagubire intre rude de grad 1.Care este temeiul legal al acestui refuz?(am cautat in norme dar nu am gasit nimic concret...) Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lucianCT , utilizator 13:10, 1 Februarie 2011
Masinile sunt inmatriculate diferit si nu in acelasi timp. Este nevoie ca proprietarii lor, rude de gradul 1fiind sa nu domicilieze la aceeasi adresa si atunci se poate rezolva problema.
Domnule Adrian Tudor,din ce lege extrageti sfaturile?Sa stim si noi.
Stimata floare_de_colt eu am dat un sfat practic si nu dupa un text de lege pt ca altfel nu mai despagubim nimic si cei care vor castiga vor fi doarasiguratorii si avocatii. Daca accidentele s-ar produe dupa tipare standard ar insemna sa le premeditam, sa le gandim ca sa se incadreze in norme, ca sa putem fi despagubiti.
am fost implicat intr-un accident asemanator pe DN 39 . mai exact am lovit din spate cu masina proprietate personala , masina surorii mele care din inertie a lovit alta masina din fata(efect de domino am putea spune). nu au fost victime doar pagube. am fost la politie sa facut PV vinovat eu (nepastrare distanta corespuzatore in mers) , amenda, puncte. le-am dat asigurarea la amandoi . sora mea si-a reprat masina pe rca-ul meu paguba 6000 de euro( masina de doi ani ), iar celalalt sofer din Bucuresti a facut-o pe CASCO. acuma asiguratorul celui din bucuresti a inaintat actiune in regres impotriva asiguratorului meu rca pt recuperarea sumei de 15000 ron si nu stiu din ce motive asiguratorul meu nu a platit . Poate refuza plata deoarece prima masina lovita de mine este a surorii mele si sa motiveze cumva ca a fost cu intentie? cine dovedeste asta ? mi se pare total aiurea sa platesti rca-ul si sa te trezesti citat pe la tribunale(ca intervenient) . am uitat sa mentionez ca adresa mea din buletin este la adresa surorii mele, dar nu domiciliem impreuna. eu stau cu chirie.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
lucianCT, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prejudiciatul are itp expirat, poate sa faca reparatiile pe rca vinovatului herion herion Buna ziua, Acu cateva zile am fost lovit destul de rau. Domnisoara vinovata are RCA. Din pacate am descoperit ca am uitat sa-mi fac ITP-ul. Firma de ... (vezi toată discuția)
Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)
Daune asigurator A. Ionut A. Ionut Va supun atentiei urmatorul caz: Se produce un incident in parcarea unei societati> un TIR al societatii seara, la intoarcerea din cursa da cu spatele pentru ... (vezi toată discuția)