avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare

buna ziua

sotia mea a plecat de acasa cu "minorul". a deschis actiune de stabilire a domiciliui minorului si pensie alimentara, am facut cerere reconventionala de vizitare minor, dar reclamanta a cerut respingerea cererii pe motiv ca este prematur introdusa.

este corect ? legal, adica ? are sanse sa fie respinsa cererea mea ?

ce pot face ?
am deschis actiune de divort, pot atasa al ea cerere de stabilire a dreptului de vizita pe durata procesului, si cum ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Anca Enescu , utilizator 16:16, 6 Martie 2008
Aveti un program de vizita stabilit de instanta? Daca aveti, atunci il puteti lua cu dvs. dar numai in perioada stabilita.
Revin si va spun ca nu pot scoate un minor din tara fie chiar si pentru o perioada bine stabilita si pentru o data bine delimitata, decat cu o procura la notariat din partea mamei careia i s-a incredintat minorul in hotararea definitiva a divortului. Este adevarat ca am un program de vizitare prin care il pot lua in vacanta de vara 2 saptamani dar nu pot trece granita decat daca am acea procura cu acordul scris al mamei. Deci intrebarea mea este daca exista vre-o lege care s-o constranga pe mama sa accepte si sa-mi ofere acea procura sau sa obtin o hotarare permanenta de iesire din tara in perioadele mele de vacanta deoarece revin si spun ca nemotivat aceasta se opune, sub pretext ca este prea mic.(copilul are 10ani si este baiat)
Va multumesc anticipat
In acest caz, va trebuie o procura notariala din partea mamei pentru ca sa iesiti cu copilul din tara.
Ati incercat sa vorbiti cu mama copilului despre acest lucru?
Va poate da o procura ....si banuiesc ca in procura se poate trece perioada in care iesiti cu copilul din tara.
Anca Enescu a scris:

Revin si va spun ca nu pot scoate un minor din tara fie chiar si pentru o perioada bine stabilita si pentru o data bine delimitata, decat cu o procura la notariat din partea mamei careia i s-a incredintat minorul in hotararea definitiva a divortului. Este adevarat ca am un program de vizitare prin care il pot lua in vacanta de vara 2 saptamani dar nu pot trece granita decat daca am acea procura cu acordul scris al mamei. Deci intrebarea mea este daca exista vre-o lege care s-o constranga pe mama sa accepte si sa-mi ofere acea procura sau sa obtin o hotarare permanenta de iesire din tara in perioadele mele de vacanta deoarece revin si spun ca nemotivat aceasta se opune, sub pretext ca este prea mic.(copilul are 10ani si este baiat)
Va multumesc anticipat

Nu exista o asemenea lege.
Trebuie sa obtineti acordul mamei. Daca vrea doar sa va sicaneze nu puteti face nimic.
Actiune in instanta. :D

Alte discuții în legătură

Ce sanse am la obtinerea unui program de vizita nelimitat ? dausioana dausioana ce sanse am la obtinerea unui program de vizita nelimitat ,al minorului, avand in vedere ca ea lucreaza in ture iar eu cu program de la 8-16? (vezi toată discuția)
Pot sa am incredere in ceea ce-mi spune avocatul meu?sau sunt doar un "alt client " ioanraul ioanraul sunt in pragul unui divort si am stat de vorba cu un avocat.motivele divortului sunt nepotrivirea de caracter,lipsa comunicarii intre parti,etc ,practic ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 buna ziua am si eu o mica problema,eu sunt rezident in italia,iara sotia a deschis actiune de divort in Romania.Pentru ca nu pot ajunge acum acasa sa ma apar ... (vezi toată discuția)