Stie cineva ce controale tematice mai efectueaza Garda zilele acestea?
Stiu ca ei in general verifica de toate, dar de venit vin sa caute in principal ceva anume..... Si-au anuntat vizita la o societate si au spus ca au primit o ordonanta de la Bucuresti si ca e vorba de un control tematic.
Este doar un caz particular, intamplat la Iasi .....ca si in jurisprudenta nu exista practica unitara cu ceea ce se-ntampla la un control tematic .... din surse neoficiale citate
Daca nu au gasit nimic in neregula ...pentru ce sa dea amenda ? #-o
Buna ziua la toata lumea . Mi-a sosit azi PV mi-au dat 15.000 ron (de parca as fi traficant) dar nu asta e problema ,ptr. ca intamplator aveam si sistem de supraveghere si se vede ce control au facut in lipsa mea si cate acte au solicitat si controlat ( zero) dar intrucat totusi exista un dumnezeu altceva vreau sa va intreb .In nemernicia lor stiind ca de regula amenda este de 1.500 ron ( ca asa ii trimite guvernul la facut planul la pensii ) pe verso PV in loc sa scrie ca pot plati amenda pe loc sau in 48 ore suma jumatate din minim adica 7.500 ron au scris 1.200 iar daca depasesc acest termen voi plati 1.500 ron (in loc de 15.000 ron .Intrebarea mea este cat am de platit sau PV este nul ?
Trebuie sa va uitati in Procesul Verbal la rubrica " Faptele prevazute in actele normative mentionate se sanctioneaza, conform:..." Aici ei trebuiau sa mentioneze limita minima si limita maxima a amenzii asa cum este mentionata la lege ( intotdeauna in lege, pentru amenzile contraventionale legiuitorul a stabilit o limita minima si una maxima, amenda putand varia numai intre aceste limite ). Daca amenda primita (care, atentie ca poate fi mai mare decat limita minima din lege ) este pentru o singura fapta contraventionala, atunci puteti achita in 48 de ore jumatate din minimul stabilit de lege ( deci nu din amenda data, daca aceasta difera de minim )
Daca ati fost amendat pentru mai multe contraventii atunci, cf. art.29 din OG 2/2001 : "....contravenientul achita jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ pentru fiecare dintre contraventiile constatate, fara ca prin totalizare sa se depaseasca maximul prevazut pentru contraventia cea mai grava "
2.- La art.17 din OG 2/2001 se stabilesc motivele ce pot atrage nulitatea unui Proces Verbal - situatia
D-voastra nu este motiv de nulitate.
Art.29 din OG 2/2001 nu se aplica in toate cazurile vedeti Legea nr. 469/2002 din 09/07/2002 sau ORDONANŢÃ nr.15 din 23 ianuarie 1996 privind intarirea disciplinei financiar-valutare completata si modificata de N ori
dar Art. 13. - Dispoziţiile prezentei ordonanţe referitoare la sancţiunile contravenţionale se completează cu prevederile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor, cu excepţia art. 25-27.
A RAMAS IN AER.