avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi mostenire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi mostenire casa

tatal meu decedat ,in urma suscesiunii sint mostenitori mama si fratele meu, mai mic, noi ceilalti 3 frati am renuntat la partea ce ni se cuvenea.eu stau cu mama in casa, si eu am facut mari investitii in casa in care stam, casa fiind foarte veche. dupa moartea mamei, voi putea locui in continuare in casa renovata de mine sau au dreptul si cei 3 frati ai mei? cit mi se cuvine mie si cit lor?
fratii mei sint casatoriti si au fiecare casa lor. unul din ei ar vrea si casa mea
. ce risc eu?
Cel mai recent răspuns: vioricad , utilizator 20:05, 25 Noiembrie 2010
va multumesc mult. in afara de casa mai avem 10 ari de vie la care nu am pretentii. doar eu locuiesc cu mama,dar din simplul fapt ca traiesc cu un barbat pe care ea nu-l place, nu accepta ctr. de intretinere pe care l-am propus.
Ati renuntat la succesiune doar de pe urma tatalui, insa aveti dreptul la mostenirea dupa mama. Pentru imbunatatiri aveti un drept de creanta. Dupa decesul mamei solicitati deschiderea succesiunii, partajul la instanta (daca nu va intelegeti prin buna invoiala cu ceilalti frati ) si se va stabili cota si valoarea masei succesorale.Puteti sa solicitati sa pastrati imobilul mai ales ca locuiti in el si ati facut imbunatatiri . Va trebui sa-i despagubiti pe ceilalti frati pentru partea lor din mostenire.Av.Ioana Cazacu
va multumesc mult de tot doamnelor si domnului avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune dupa moartea mamei costinbiclea costinbiclea Dupa moartea mamei(acum 8 ani), un singur frate si-a manifestat dorinta de acceptare a succesiunii prin act notarial, fara sa-i anunte si pe ceilati frati.Tata ... (vezi toată discuția)
Mostenirea klaus 11 klaus 11 Buna ziua,eu am fost infiat de bunicul meu din partea tatalui si actuala lui sotie de cand aveam 2luni,bunicul mai avand un fiu si o fiica + tatal meu (este ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepartajata crindrix crindrix Buna seara! va rog sa mi spuneti daca sunt mostenitoarea jumatate eu , jumatate cumnata mea care locuieste in acea casa si curte cu fii ei-eu locuind in chirie ... (vezi toată discuția)