avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ancheta sociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ancheta sociala

Imi puteti spune in ce consta ancheta sociala? Am tinut sa se faca aceasta ancheta dar d-na avocat mi-a spus ca nu este atat de importanta din moment ce am obtinut custodia copiilor. Se pune accent pe ceva anume?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:35, 3 Septembrie 2009
In mod cert ancheta sociala nu are nici o legatura cu imputarea vreunor reparatii...
Sunt judecatori care nu sar peste ancheta sociala chiar daca exita intelegere pe aspectul incredintarii. Chiar daca ea e de forma...sa fie acolo. Eu una o solicit de fiecare data si de fiecare data o am la primul termen.
Tot ce ma supara este ca a dat acelasi domiciliu desi stia ca va pleca. Totusi......in ce consta aceasta ancheta? Doar conditiile de crestere a copiilor sau ce?
Cand vor veni cei de la autoritatea tutelara vor constata ca el nu mai locuieste la adresa respectiva.
Ancheta sociala va constata conditiile parintilor de crestere a copilului, mediul in care ei se dezvolta si cresc, posibilitatile materiale etc.
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc din suflet pt toate raspunsurile.:):)
Dupa multe telefoane la Autoritatea Tutelara, am reusit sa discut cu asistentul social si sa stabilim o intalnire astazi. Cunosc o familie divortata recent, cu un copil, care nu au mai primit vizita asistentului social ci au fost chemati sa semneze acea adresa. Ma intreb...sa fie posibil ca tatal copiilor sa fi indrugat cine stie ce minciuni la adresa mea ca mama si sa imi faca iar necazuri la proces? Am incercat sa intru pe www.portal.just.ro sa vad dosarul , nu-l gasesc desi avem termen pe 11 martie. Avocata mea stie ce a fost scris in dosar? As putea , in ziua procesului, sa cer dosarul sa arunc o privire? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2008
sun_shinelily, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort cu minor nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna seara. As dori sa sriu cam cat dureaza un divort, daca in urma casniciei de 8 ani a rezultat si un minor. Acest divort nu este dorit de ambele parti. In ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor costy29 ajaccio costy29 ajaccio Am 30 ani sunt tatal unui baiat de 6 ani si momentan sunt in proces de divort cu sotia care are rezidenta in Italia luptandu-ma pentru custodia minorului .Prin ... (vezi toată discuția)
Divort nicolenta nicolenta Buna seara! Am si eu o intrebare: Cate infatisari( aproximativ) sunt la un divort? precizez ca ieri am avut a doua infatisare. La prima, a fost intrebat sotil ... (vezi toată discuția)