Buna ziua!
Sunt institutor.Trei scoli o sa fie comasate incepand cu 1.09.2011.Automat din 12 posturi de invatator/institutor raman cel mult 8.Eu sunt in concediu pentru studii.Directorul unitatii mi a transmis sa mi pregatesc dosarul de restrangere,sa mi fac autoevaluarea,etc.In astfel de situatii toti institutorii isi pregatesc dosarul si pe baza punctajului se decide cine ramane si cine nu.Intrebarea mea este urmatoarea
Restrangerea de activitate poate fi considerata concediere?Daca da,atunci am citit in contractul colectiv de munca faptul ca,persoanele aflate in concediu de formare profesionala nu pot fi concediate,au catedra rezervata.art.73 lit j
Astept raspunsul dumneavoastra.Multumesc.:sorry:
O colega este in concediu de crestere a copilului,a invocat aceasi lege,n a intrat la restrangere.Are si ea catedra rezervata ,ca si mine.Inca astept raspunsuri,daca cineva stie mai multe despre aceasta situatie,sa mi scrie.Nu sunt posturi anul acesta ,titularizabile .Va multumesc,ca ati raspuns.
Am o nelamurire in legatura cu ce ati scris.,,Trebuie sa va faceti dosarul, pentru a fi supus analizei, la fel ca ale celorlati colegi, pentru ca trebuie dovedita situatia dv,,
Care situatie?Am dosarul depus cu adeverinta de la facultate la inspectorat,altfel nu poti sa ti iei concediu pentru studii...Pentru 3 ani de zile,acum doi au mai ramas...
Care situatie?Am dosarul depus cu adeverinta de la facultate la inspectorat,altfel nu poti sa ti iei concediu pentru studii...Pentru 3 ani de zile,acum doi au mai ramas...
De unde ati luat dv. acest termen, de 3 ani?! Ma ingroziti! Concediul de studii are un maxim prevazut de Legea 84/'95, Legea 128/'97 si care mai sunt... peste 1 an este rezervata catedra din alte motive, nu pentru studii! Crestere copi; este unul dintre ele, ca si exercitarea unei demnitati publice, detasarea in cadrul ministerului, misiuni diplomatice etc.
Trebuie sa intocmiti dosarul complet pentru restrangere de activitate.
Toata lumea face dosarul, ce nu intelegeti?
toata lumea,sau cei care sunt vizati?....de exemplu,liderul de sindicat are alt statut,iar restangerea de activitate poate fi o metoda de scapa de el...exista mai multe decizii ale CC pe acet subiect:)...sau cum poate o persoana bolnava de cancer aflata in concediu medical sa participe la o departajare gen concurs????
exceptiile sunt cele prevazute de CCM ....nu se poate modifica prin ordin de ministru un loc de munca decat in situatiile prevazute de art....in invatmnat un lider de sindicat nu poate avea restangere de activiatate decat in situatia in care intr o scoala exista un singur post de aceiasi natura