avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restrangerea de activitate se poate considera ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restrangerea de activitate se poate considera concediere/disponibilizare?

Buna ziua!
Sunt institutor.Trei scoli o sa fie comasate incepand cu 1.09.2011.Automat din 12 posturi de invatator/institutor raman cel mult 8.Eu sunt in concediu pentru studii.Directorul unitatii mi a transmis sa mi pregatesc dosarul de restrangere,sa mi fac autoevaluarea,etc.In astfel de situatii toti institutorii isi pregatesc dosarul si pe baza punctajului se decide cine ramane si cine nu.Intrebarea mea este urmatoarea
Restrangerea de activitate poate fi considerata concediere?Daca da,atunci am citit in contractul colectiv de munca faptul ca,persoanele aflate in concediu de formare profesionala nu pot fi concediate,au catedra rezervata.art.73 lit j
Astept raspunsul dumneavoastra.Multumesc.:sorry:
Imi cer scuze ,ca va ingrozesc elena138,nu am avut aceasta intentie.Imi pare rau.SUNT in al doilea an de concediu pentru studii si acesta este un FAPT,nu inchipuire sau altceva.O sa fiu incadrata ca profesor in invatamant primar, fostele colege de facultate asa sunt incadrate,au terminat anul acesta .Termin psihologia si in acelasi timp am si modulul pedagogic,in cadrul DPPD si inainte am absolvit colegiul pedagogic.Noua lege va fi la fel,din acest punct de vedere.Am catedra rezervata si anul acesta.Nu stiu anul viitor,fiindca aceasta cerere pentru concediu ptr.studii trebuie depusa din nou,impreuna cu adeverinta de la facultate.Dar ptr.orice eventualitate,maine o sa dau un telefon la inspectorat.Inspectoarea mea mi a spus ca am dreptul la trei ani ,de aceea am scris ca 1 an a trecut,mai am doi.
,, Durata totala a acestora nu poate depasi 3 ani într-un interval de 7,, Daca tin cont de interpretarea dumneavoastra,poate corecta,nu stiu,atunci eu nu pot sa beneficiez de concediu ptr.studii trei ani consecutiv?Atunci anul acesta inspectoratul scolar cum de mi a aprobat al doilea an?Pentru concediu ptr.studii nu alt gen de concediu...Dar nu aceasta este ideea,ci daca restrangerea de activitate poate fi interpretata cumva concediere?Cunosc termenul de titular in invatatamant,dar inca n am intalnit pe nimeni in aceasta situatie.Repet ,anul acesta nu exista posturi titularizabile,nici in urmatorii 3 4 ani,pana cand nu ies la pensie niste colege...
Eu nu astept raspuns NUMAI de la dumneavoastra elena138 de aceea insist,nu ca sa va ingrozesc.Multumesc.
Asta ziceam, ca trebuie in fiecare an, pentru ca pot interveni evenimente ca: inghetarea anului, renuntarea la studii sau pentru studii doctorale de 6-7 ani, anumite perioade (ani) in care sa fie necesara suspendarea cim pentru concediu de studii samd. Legea se refera la toate situatiile, de aceea se da maximul (7ani), dar nu se pot depasi cei 3 ani. Nu se dau 3 ani - sa zicem- dintr-o data, ci an dupa an. Nu vorbim aceeasi limba, asta e clar!
Dosarul dv. pentru restrangere trebuie sa existe, chiar cu rezervarea postului, nefiind calculat un punctaj. In cazul in care nu stiti, e bine sa luati aminte ca a nu va depune dosarul, nu faceti dovada dreptului.
In ceea ce priveste incadrarea colegelor dv.ca profesor, la acest moment, este ilegala .
Exista o decizie a Inaltei Curti pe un subiect legat de restrangere pentru catedra rezervata ....dar era vorba despre catedra rezervata pentru un lider de sindicat....
Incercati sa discutati cu un jurist al unui sindicat din invatmant....nu va costa nimic...si cunosc cel mai bine legislatia din invatamant....Intrebati l despre raportul dintre Metodologia miscarii personalului diadctic si Contractul colectiv de munca;potrivit Contractului nu puteti fi concediata sau sa vi se modifice oricum contractul colectiv de munca....asta i parerea mea...incercati sa gasiti un jurist al sindicatului,....sau incercati sa vorbiti si cu juristul ISJ ului.....e cam neclara Metodologia....cum sa bagi in restrangere de activiatate un bolnav de cancer?....nu stiu daca se poate ataca in contencios metodologia asta neclara....incercati sa vorbiti cu cineva si despre asta....pe forumul asta ti se raspunde....dar nu stiu daca e cineva specializat pe legislatia din invatmant
Multumesc arhontele ptr.raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retroactivare,ultraactivare? arhontele arhontele In momentul de fata in invatamant exista 2 tipuri de titulari; 1. Cu diploma de licenta \"acreditata\"; 2. Fara diploma de licenta \"acreditata\"; Acum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt profesor titular si am solicitat un an de concediu ... Cristina Elena Constantin Cristina Elena Constantin Buna ziua! Sunt profesor titular si am solicitat un an de concediu fara plata pentru studii in baza art. 279 din LEN. Juristul ISJ mi-a comunicat ca in ... (vezi toată discuția)
Invatamant olaru viorica olaru viorica in cazul restrangerii de activitate cadrelor didactice care sunt in concediu medical nu li se poate restrange activitatea (vezi toată discuția)