Buna ziua!
Sunt institutor.Trei scoli o sa fie comasate incepand cu 1.09.2011.Automat din 12 posturi de invatator/institutor raman cel mult 8.Eu sunt in concediu pentru studii.Directorul unitatii mi a transmis sa mi pregatesc dosarul de restrangere,sa mi fac autoevaluarea,etc.In astfel de situatii toti institutorii isi pregatesc dosarul si pe baza punctajului se decide cine ramane si cine nu.Intrebarea mea este urmatoarea
Restrangerea de activitate poate fi considerata concediere?Daca da,atunci am citit in contractul colectiv de munca faptul ca,persoanele aflate in concediu de formare profesionala nu pot fi concediate,au catedra rezervata.art.73 lit j
Astept raspunsul dumneavoastra.Multumesc.:sorry:
Exceptiile sunt prevazute de acte normative, oricare ar fi acestea.
CCM este legea partilor, are putere de lege in privinta partilor, dar prevederile acestuia nu pot excede legii-cadru.
Cand se discuta situatia liderului de sindicat, atunci nu intra in concurs cu colegii afectati de restrangere de activitate, dar daca se reorganizeaza institutia prin comasare, atunci cum poate fi protejat? Ca lider al sindicatului carei scoli?
Daca dupa reorganizare postul sau nu se desfiinteza atunci nu vad de ce ar intra in restrangere....se poate ca prin ordin de ministru sa se modifice o lege organica?
Nu se poate modifica o lege organica printr-un ordin al ministrului ...
După intrarea în vigoare a unui act normativ, pe durata existenţei acestuia pot interveni diferite evenimente legislative, cum sunt: modificarea, completarea, abrogarea, republicarea, suspendarea sau altele asemenea.
Evenimentele legislative pot fi dispuse prin acte normative ulterioare de acelaşi nivel sau de nivel superior, având ca obiect exclusiv evenimentul respectiv ....
(11) Personalul didactic titular pe un post didactic din învatamânt, care din proprie initiativa
solicita sa se specializeze sau sa participe la cercetare stiintifica în tara sau în strainatate, are
dreptul la concedii fara plata. Durata totala a acestora nu poate depasi 3 ani într-un interval de 7
ani. Aprobarile în aceste situatii sunt de competenta conducerii institutiei de învatamânt superior
sau , dupa caz, al Consiliului de Administratie al scolii, daca se face dovada activitatii respective.Cititi de pe edu.ro Doar n am intrat in concediu pentru studii fara sa consult legea s in primul rand,nu se aproba.O sa fiu incadrata ca profesor ,nu ca institutor.
Durata totala a acestora nu poate depasi 3 ani într-un interval de 7
Nu se da concediul de studii pe o perioada de 3 ani, ci se cumuleaza perioadele.
O sa fiu incadrata ca profesor ,nu ca institutor. depinde ce facultate terminati si daca se va mentine OMECT 3235. Daca se adopta noua lege, depinde ce aveti la baza.