teren intravilan cumparat apoi dupa divort actele modificate
am cumparat in anul 2009 un teren intravilan contractul de vinzare cumparare sa incheiat la primaria de unde facem parte, in contract am fost trecuti toti 4 adica fostri socrii si eu cu fostul sot in cota de 1/4 fiecare. in vara anului trecut a intervenit divortul meu de sot si atunci fostul socru a luat pe propietarul terenului care a decedat acum si au schimbat contractele trecind doar pe el terenul la cartea funciara iar la primaria unde sa incheiat contractul nu mai exista nici un act din care sa rezulte ca a fost incheiat intre toti 4. va rog sa imi spuneti daca mai pot face ceva in aceasta situatie? Sotia proprietarului spune ca merge martor si recunoaste ca a vazut actele incheiate intre toti 4 dar nu stie ce au facut mai departe si cum au reusit sa schimbe actele. Credeti ca se ia in considerare cuvintul sotiei proprietarului si o sa am cistig de cauza? va multumesc!
...eu voiam sa aduc in discutie o alta chestiune si anume daca un contr de v-c cu privire la un imobil in care parte e primaria acesta mai trebuie autentificat de notar sau se considera ca fiind autentic asa cum vad ca il considera legea 1/2009...gresala mea ca am divagat de la intrebarea din topic insa cel care a postat-o nu a revenit cu detalii...
Contractul s-a incheiat la primarie. Primaria nu este parte a contractului de vanzare-cumparare.
Intr-adevar trebuie sa vedeti daca la primarie gasiti un exemplar al acelui act incheiat si sa rezolvati problema in justitie.
Terenurile , cat si locuintele, presupun perfectarea unui contract de vanzare cumparare in forma autentica , notariala, ad validitatem .
Altminteri , acest act e lovit de nulitate absoluta.
Insa , data fiind conversiunea actului juridic, putem aprecia ca a fost incheiat un antecontract de vanzare -cumparare ( o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare ) ,al carui continut poate fi modificat prin acordul partilor.( printr-un act aditional , solo consensu, simplul acord de vointa fiind suficient ).
In temeiu acestuia, in timp de 3 ani de la perfectare, va puteti adresa instantei de judecata , ( judecatoriei in a carei raza teritoriala e situat imobilul ) in vederea pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.