avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestare decizie de sanctionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestare decizie de sanctionare

La examenul de bacalaureat din anul 2009 am fost sanctionat de Inspectoratul Scolar Judetean. Am depus contestatie in termen legal la Colegiul de Disciplina al ISJ, fara a primi niciun raspuns.
Acum, dupa mai bine de 1 an, vreau sa trec la treapta urmatoare de salarizare (indeplinesc conditiile de vechime si calificativ), dar cineva din Consiliul de Administratie al scolii isi aminteste de sanctiune si nu primesc avizul CA pentru a-mi putea modifica nivelul de incadrare.
Mentionez ca sanctiunea nu s-a aplicat niciodata.
Care ar fi iesirea din aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters161342 , utilizator 20:27, 8 Decembrie 2010
Normal era sa primiti un raspuns de la Colegiul de Disciplina ,unde ati depus contestatia.Poate Decizia de sanctionare a fost revocata si nu vi s-a comunicat.

De asemenea ,potrivit Art.263 Codul Muncii angajatorul aplica sanctiuni disciplinare ori de cate ori constata ca salariatul savarseste o abatere disciplinara.
Si daca sanctiune nu a fost ...nici abatere disciplinare constatata nu a fost,mai ales ca nu apare nicaieri inregistrata.
Partea buna e ca,angajatorul nu mai poate dispune aplicarea sanctiunii disciplinare mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
ContSters161342, utilizator
Tinand cont ca sanctiunea prevedea diminuarea salariului de baza cu 15% pe o perioada de 6 luni incepand cu 1 august 2009, aceasta ar fi trebuit inregistrata undeva?
In scoala exista doar decizia de sanctionare din 30 iulie 2009, transmisa prin fax de la ISJ pe 3 august 2009. Nici un alt inscris nu pomeneste despre aceasta sanctiune.

Deci, care este temeiul legal in baza caruia sa pot arata ca nu am fost sanctionat?
sa gandim inainte de a face sau spune ceva.
orice sanctiune disciplinara aplicata trebuie sa parcurga anumiti pasi.
sa zicem ca dvs aveti suspiciunea aplicarii unei sanctiuni de 15 % reducere salariu de baza pe 1 sau 3 luni si decizia nu a fost comunicata salariatului.
dar fluturasele din lunile respective unde sunt.
sa zicem ca fluturasele nu sunt comunicate/predate salariatului, faceti o cerere la biroul resurse umane sa va inainteze o copie a cartii de munca cu specificatia cfm cu originalul si stampilata. va uitati in carte unde in mod normal orice modificare a CIM se inscrie. asa aflati adevarul.
de la comunicare (decizie, fluturas, copie CM) aveti 30 zile sa atacati decizia.
D-voastra vi s-a comunicat Decizia de sanctionare, ati contestat-o ,dar ISJ a trimis prin fax Decizia de sanctionare, la scoala.In conditiile aratate ,daca nu a existat o decizie de revocare,se pare ca a ramas valabila acea decizie de sanctionare.Cineva trebuia sa trimita o copie dupa decizia de sanctionare si celor de la RU si celor care calculeaza salariul si emit fluturasii ,potrivit circuitului documentelor.
Privind contestarea in termenul legal la Colegiul de disciplina,daca era prevazuta o astfel de posibilitate de contestare in decizie,Colegiul de disciplina trebuia sa se pronunte.Dar conform Codului muncii Art.268 (5),deciziile se contesta la instantele judecatoresti.Oricum Colegiul de Disciplina avea obligatia sa va raspunda asa cum prevede regulamentul intern.
Parerea mea este sa reveniti la sesizarea depusa intial la Colegiul de disciplina si sa asteptati raspunsul lor.
Iulia-ana a scris:

D-voastra vi s-a comunicat Decizia de sanctionare, ati contestat-o ,dar ISJ a trimis prin fax Decizia de sanctionare, la scoala.

Decizia initiala a fost transmisa prin fax. Dupa demersurile intreprinse de mine nu a existat nici o reactie din partea Colegiului de disciplina.
Conducerea scolii nu a aplicat sanctiunea. Cele imputate erau simple aberatii, rezultate in urma conflictului existent la acea data intre directorul scolii si Inspectorul Scolar General. Si cum eu eram singurul membru din comisia de bacalaureat din scoala (restul membrilor din comisie erau profesori de la alte licee si inspectori agreati de ISJ), cine putea fi sanctionat?

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie-sanctiune contest_decizie contest_decizie Derularea evenimentelor: 16.05.2014/declaratii depuse la secretariatul scolii si in aceeasi zi [b]sesizare catre Consiliul de administratie din partea ... (vezi toată discuția)
Revocare decizie sanctionare angajat dupa contestarea in instanta cristina69 cristina69 Buna ziua. Am urmatoarea speta: Un angajat al unei societati X a avut abateri disciplinare fapt ce a determinat cercetarea disciplinara a acestuia, in urma ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa primesc raportul comisiei de disciplina? marianapruteanu marianapruteanu In urma unei reclamatii am fost sanctionata de catre comisia de disciplina din scoala, cu observatie scrisa.Solicitand conducerii scolii copie de pe raportul ... (vezi toată discuția)