avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Terasa reparata de locatarii ultimului etaj
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Terasa reparata de locatarii ultimului etaj

Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei?

M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. Administratorul vrea ca doar locatarii de la ultimul etaj sa repare terasa,
Administratorul invoca faptul precedentul ca mai exista o terasa care a fost reparata de locatarii care locuiesc sub ea.

Situatia e destul de grava pentru ca imi ploua in casa si ceilalti mizeaza pe faptul ca noi cei de la ultimul etaj sa platim lucrarile.

Daca repar eu terasa care ar fi procedurile de urmat pentru a-mi putea recupera banii? Ma gandesc ca trebuie sa primesc o factura pentru reparatie. Ce ma intereseaza partea cu alegerea din mai multe oferte si cine se ocupa cu selectarea ofertelor alegerea.
De asemenea este necesar sa obtin acordul locatarilor sau al asociatiei de locatari?
Cel mai recent răspuns: corneliabenesch , utilizator 10:07, 4 Iunie 2021
,, Comitetul executiv va propune in prima adunare generala aprobarea lucrarii pt repararea terasei si restituirea contravalorii lucrarii proprietarului " Imi pare rau ca intervin, dar cand auzi, CA SA SE FACA adunare generala pentru repararea terasei, adunare generala pentru a fi de acord, ca nea Vasile sa se debranseze (acordul adunarii generale asa cere Radet Cta, si nu numai cred), adunare generala pentru......... mi se face parul maciuca !
OAMENI BUNI ! Traim in Romania. Si la adunarile generale obligatorii (cele anuale, conform legii, ii aduni cu arcanul, ca pe vremea lui Stefan) si intotdeauna se face a doua oara, din lipsa de cvorum prima data, si d-voastra vorbiti de adunari generale ca de ceva banal, ne intrunim intr-una cand avem nevoie. Poate la asociatii cu o scara. In general,vin prima data doar 10- 15. si intotdeauna trebuie sa se faca a doua oara CU CATI VIN ( art.24(3) legea 230)!!!
Si sunt unii care spun sa facem adunari generale, peste an, asa cate 4-5 pentru orice problema.
Intre adunarile generale anuale(nu vorbim de cele extraordinare), deciziile le ia Com. Executiv
Aveti perfecta dreptate! Numai ca @marlena27 s-a referit la prima adunare generala care se va face in primavara - daca se va face, luand in considerare ca acum e cam dificil sa te apuci de o lucrare ca reparatia terasei.

In rest, asociatia de proprietari care are un comitet executiv sau macar un presedinte care sa se ocupe de toate si sa mai si incaseze balamucurile cu proprietarii....apai acea asociatie este fericita!



Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2010
elga50, moderator
Hmm, eu am gasit o echipa dispusa se se apuce si acum de treaba. Totul e sa nu vina zapada pana se apuca si sa nu fie prea frig. Deci as putea porni treaba mai repede.

Mie mi se pare normal ca toti locatarii sa suporte si reparatiile pe holul ultimului etaj si in apartamente. Exista vreo prevedere in legea asociatiilor de proprietari in sensul acesta pentru ca eu nu am gasit...
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2010
alexberi, utilizator
Iata ce prevede HG 1588/2007 Nomele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 43. - Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate, in functie de suprafata utila a apartamentelor si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, reprezinta cheltuielile efectuate pentru administrarea, intretinerea, repararea, exploatarea si, dupa caz, consolidarea partilor de constructii si instalatii din condominiu aflate in proprietate comuna.
Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.

Si eu locuiesc intr-un bloc unde situatia este ca trasa la indigo.Si cati or mai fi in situatia asta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari - probleme ancabitere ancabitere in blocul in care locuiesc s-a pus problema reabilitarii terasei blocului intrucat exista astfel de probleme. in urma adunarii generale s-a hotarat ca ... (vezi toată discuția)
Se poate adauga fondul de reparatii in total intretinere ? GME GME Pe scurt problema mea e urmatoarea : fara sedinta sau Adunare Generala presedinta blocului a hotarat sa se stranga o suma de bani pentru repararea terasei .In ... (vezi toată discuția)
Actionare in judecata asociatia de proprietari-reparatii acoperis AndreiCalin1982 AndreiCalin1982 Buna, va scriu in legatura cu o problema cu asociatia de locatari. Locuiesc la etajul 4 iar acoperisul este stricat,pur si simplu izolatia este rupta de pe ... (vezi toată discuția)