avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren cumparat inainte de a se realiza acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren cumparat inainte de a se realiza acte

Buna ziua,
Bunicul meu a vandut un teren, inainte sa moara (mai bine zis nepoata lui,dar cu semnatura lui).Inainte sa se iasa cadastrul si restul actelor bunicul a murit. Ca mostenitori au ramas mama si matusa (fiicele lui).In urma succesiunii, acel teren figureaza ca fiind in proprietatea celor doua(mama si matusa).Tinand cont ca nu bunicul a fost cel care a vandut(dar legal nu pot dovedi asta), sunt obligate cele doua (mama si matusa) sa semneze actele pentru persoana care a cumparat terenul si sa renunte pur si simplu?
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 23:33, 6 Martie 2008
Din spusele persoanei, banii au fost dati acum aproximativ un an de zile, printr-un act notarial, dar abia luna trecuta a iesit cadastrul, dupa ce deja bunicul murise.
Mama si matusa au deschis succesiunea, terenul banuiesc ca va reveni lor,nu?(odata ce alte acte nu s-au realizat)
Noi nu stim daca este in regula sa refuzam semnarea actelor care le solicita acea persoana.
Trebuie vazut actul, daca avea un termen etc.
Nu e prescris, din pacate...
Nu ne-ati spus cine stapanest terenul de la plata incoace...
Cereti sa va arate o copie dupa contractul sau promisiunea de vanzare-cumparare dintre el si bunicul Dvs., nu semnati nimic ca primarul :)). Oricum, actul trebuia sa existe la bunicul Dvs, trebuind sa fie eliberat in cel putin doua exemplare, daca s-a facut sub semnatura privata. Nu are nevoie de semnatura pentru cadastru, acesta neavand nicio legatura cu moartea bunicului dupa ce a semnat contractul de vanzare-cumparare, decat daca se obliga sa instraineze terenul la un termen ulterior, cea ce inseamna ca terenul se afla in proprietatea mamei si matusii Dvs. S-ar putea ca acel contract sa nici nu existe, eu zic sa nu semnati nimic pana nu va consultati cu un avocat sau notar de incredere. Altfel, riscati sa pierdeti terenul.
N-are cum sa iasa cadastrul dupa un an....escrocherie vadita. Cadastrul nu iese de la sine, el trebuie cerut:))
Spuneti-le sa nu semneze pana nu se consulta cu un specialist, chiar daca o sa coste un pic.

Mult succes

gabriela_ne a scris:

Din spusele persoanei, banii au fost dati acum aproximativ un an de zile, printr-un act notarial, dar abia luna trecuta a iesit cadastrul, dupa ce deja bunicul murise.

Notarial, nu sub semnatura privata!
Si actele sub semnatura privata se fac de parti, nu sunt emise de cineva!
Cadastrul daca nu "a iesit" mai devreme e din vina proprietarului, adica a bunicului, deci "vrajeala" nu e a celui ce vrea sa cumpere! E culpa bunicului aici.
Eu nu vad urme de escrocherie aici...
As vrea sa stiu daca exista un termen limita pentru incheierea actului, care sunt sanctiunile trecute in act si cine-l stapaneste.
Nu se poate face vanzarea inainte de a exista cadastrul si intabularea. S-a facut probabil un antecontract de vanzare-cumparare, cu plata ori a unei arvune ori a pretului intreg (desi ma indoiesc s-au dat toti banii).
Daca s-ar fi facut vanzarea nu ar mai fi fost necesara prezenta d-voastra.
Pt a va lamuri in legatura cu situatia juridica a terenului, puteti solicita un extras de carte funciara de informare. Asa veti afla daca figureaza ca proprietar pe teren bunicul sau altcineva.
Este f important ce prevede promisiunea de vanzare.
Dar musai sa luati legatura cu un avocat.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat ... simon1991 simon1991 Buna ziua. Bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat in 2009. Actele nu erau facute, noul proprietar a venit la bunica, tata si matusa mea in 2010 ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren intravilan PopescuDanutzTeo PopescuDanutzTeo Buna ziua tuturor. Ok sa va explic situatia ... ...este vorba de un teren intravilan pe care matusa mea doreste sa-l vanda. Mentionez de la inceput toate ... (vezi toată discuția)
Care e diferenta? molita molita care e diferenta intre un act sub semnatura privata si un anecontract de vanz-cump? (vezi toată discuția)