avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa de poluare 2010
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa de poluare 2010

buna seara!as avea o intrebare:de curand am achizitionat un automobil audi a4 2005 euro 3 si as dori sa o inscriu,insa nu stiu cum sa procedez.taxa costa 2000 de euro si de aceea am indoieli.nu stiu daca se pot recupera banii dupa aceea.mai e putin timp pana ce taxa se va dubla si poate ar fi mai bine sa o inscriu si apoi sa vad daca pot recupera banii.sunt din rm sarat.judetul buzau.multumesc:">
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Larisa Dudciuc , Avocat 08:33, 6 Februarie 2011
Parerea mea este ca daca va puteti permite sa nu inmatriculati masina, respectiv sa nu platiti taxa ar fi mai bine. In acest timp ati putea utiliza numere provizorii si ati face toate demersurilede inmatriculare scutit de taxa. Puteti apela la un avocat chiar daca nu este din orasul dvs. care va poate indruma in totalitate ca sa faceti totul corect, inclusiv sa va redacteze actele si sa va spuna unde le depuneti si ridicati.
Ca sa nu platiti taxa marita care este prevazuta incepand cu 1 Ianuarie exista solutii pe care vi le pot explica.
Am venit in tara,am platit taxa in valoare de aprox 2000 euro si am inscris masina.Am depus cererea la fisc si acum astept raspunsul care din cate am inteles o sa fie negativ.Am mai vorbit cu cativa avocati si am aflat ca Rm Sarat apartine de Curtea de Apel Ploiesti si ca aceasta Curte de obicei respinge.mai are cineva vreo informatie in legatura cu acest lucru?o alta avocata mi a zis ca dansa a facut cerere la Curte de Apel Europeana deoarece ii suspendau procesele sau cam asa ceva.multumesc anticipat de raspunsuri.
si nu stiu ce sa fac dupa ce primesc raspunsul de la Anaf.se merita sa merg inainte?cat poate sa dureze pana vine raspunsul de la Curtea Europeana?A mai facut cineva plangere acolo?
Sincer nu inteleg ce sa cautati la Curtea Europeana??
De ce sa nu faceti demersurile pe plan local si anume dupa primirea raspunsului de la ANAF sa sesizati Tribunalul cu o cerere? Credeti-ma ca aveti sanse mari sa inmatriculati auto fara plata taxei. Motivarea cererii este foarte importanta ca sa aveti castig de cauza.
probabil n ati urmarit subiestul de la inceput sau eu nu m am exprimat corect.am stat 1 saptamana in tara deci nu aveam timp sa mi iau numere provizorii si tot ce implica partea asta.am facut cerere la anaf dar dupa am inteles ca la Ploieti la Curtea de Apel raspunsurile sunt negative.deci?

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa poluare(auto) danutz01 danutz01 Am introdus in tara , in luna octombrie 2008 un autoturism provenind din Germania.Am platit taxa de poluare si am inmatriculat in Romania ... (vezi toată discuția)
Returnarea in baza unei hotarari judecatoresti a taxei de poluare gorbe.vasile gorbe.vasile Am inteles din partea unui vecin ca a reusit prin instanta sa-si recupereze banii platiti ca taxa de poluare la un autoturism cumparat de el din Germania . ... (vezi toată discuția)
Evitarea taxei de poluare edi_radulescu edi_radulescu In tara au fost inmatriculate masini aduse din UE, fara a platii taxa de poluare. Care este procedura in instanta, ce documente, ce pot invoca? (vezi toată discuția)