avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocati stagiari
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocati stagiari

Am creat acest topic la propunerea membrilor care au fost admisi ca stagiari.
Sa vorbim despre ce inseamna sa fii stagiar, cum incepem, cum ne descurcam. :D
Cel mai recent răspuns: marik0 , utilizator 09:47, 11 Februarie 2011
INCREDIBIL!!!
Si voi ziceti ca ati luat examenul de admitere in profesie, nu?!

Felicitarile mele celor care au trecut cu bine examenul (inclusiv la Bucuresti, de-acum!) si haideti, macar atunci cand formulam in mod public intrebari, sa ne constientizam noua calitate si sa facem ceva in acest sens - uneori chiar sa tacem e mai bine decat sa inlaturam orice dubiu...
in atentia contsters 15...
inteleg ca am devenit colegi, in cadrul baroului BZ.(chiar daca eu sunt un clujean ratacit peste munti..unde am gasit maestru:).=D>
in alta ordine de idei..
am trecut si eu prin acel "interogatoriu" al distinsei secretare de la decanat.Pe langa faptul ca au fost jenante,puerile si insipide, gen"cat ai luat la examenul la lg51?" si pe urma comentariul de parca era insusi decan pe mosie..am reusit in cele din urma sa fac toate demersurile aferente pentru a profesa.Daca vreunul din colegi intampina dificultati in aceasta privinta, va stau oricand la dispozitie cu mare placere, avand informatii"la cald".
in fine. este real faptul ca cine se ocupa de existenta si actualizarea site-ului baroului BZ nu prea ar merita vreun ban,dat fiind conditia sub orice critica in ce priveste acuratea datelor, a informatiilor,..nici macar nu au anualizat tabloul avocatilor stagiari pe anul 2010;despre cel in curs..ce sa mai vb.
urmeaza sa ne vedm pe 16, la depunerea juramantului.
eu am inceput deja sa profesez,avand deja cateva infatisari in fata instantei. este o stare..sublima;personal, ma simt extrem de confortabil.cel putin la instantele din cluj,exista un mare respect fata de noi,avocatii,indiferent ca sunt stagiari sau definitivi.
urez tuturor colegilor noi intrati multa bafta si succese in profesie.
gabriel z a scris:


Daca vreunul din colegi intampina dificultati in aceasta privinta, va stau oricand la dispozitie cu mare placere, avand informatii"la cald".



Buna ziua,
Eu am aceeasi nelamurire care a fost postata pe paginile anterioare....Lucrez undeva, trebuie sa imi caut maestru, ok...trebuie sa renunt in 2 luni la acest serviciu...dar daca nu renunt ce se intampla?eu as renunta cand imi gasesc loc de practica, logic...sau sa zicem ca renunt, daca nu imi dau demisia pot beneficia de somaj pana gasesc ceva la un cabinet??? Am citit si legea si statutul, dar nu se intelege clar ce se intampla daca nu renunt in 2 luni:)
Va multumesc anticipat
Buna seara,

Aceasta era de fapt intrebarea mea: ce sanctiune se aplica in cazul in care nu renunt la calitatea mea de salariat in doua luni de la afisarea rezulatelor (asa cum ne obligam prin cererea pe care am depus-o la inscrierea la examen ) sau in doua luni de la primirea deciziei (sa cum se prevede in art. 24 din L 51/1995) ; in loc de raspuns clar am primit apostrofari si indemn la tacere.......
Intre timp m-am interesat si am aflat ca la inscrierea in barou se verifica mai ales incetarea contractului de munca, si sa nu fi trecut 2 ani de la primirea rezultatelor, nu neaparat cele 2 luni de incompatibilitate.
De fapt, nu prea inteleg de unde aceasta incompatibilitate - daca in prezent sunt doar angajat si nu am incheiat contract de colaborare cu niciun avocat....
da florentza, am inteles nelamurirea ta...si sunt de acord...art 24 duce la un cerc vicios:D si da, si eu zic ca nu este incompatibilitate pt ca noi nu suntem inca avocati...faptul ca am fost admisi ne da dreptul de a ne inscrie in barou....dar nu suntem avocati. deci cele 2 luni nu stiu la ce folosesc:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare taxe anuale barou Tut_trademark Tut_trademark buna ziua.zilele trecute discutam la o cafea cu o studenta din anu 4 la o universitate prestigioasa din romania si se plangea ca ar vrea sa dea examenul de ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar 2008 DeaC DeaC =D> Felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat! Acum ceva timp, dezbatand subiectul Admitere Barou 2008, unii ... (vezi toată discuția)
Avocatura nicolealex nicolealex buna , as dori sa stiu cum pot deveni avocat, inclusiv cuantumul taxelor care trebuie platite, daca este obligatorie urmarea cursurilor de la acel institut de ... (vezi toată discuția)