avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocati stagiari
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocati stagiari

Am creat acest topic la propunerea membrilor care au fost admisi ca stagiari.
Sa vorbim despre ce inseamna sa fii stagiar, cum incepem, cum ne descurcam. :D
Cel mai recent răspuns: marik0 , utilizator 09:47, 11 Februarie 2011
legitimatia de avocat ti-o da dupa ce depui juramantul
Am si eu cateva nelamuriri, daca e cineva care poate sa imi raspunda.
Deci, ca avocat stagiar, salariul minim pe economie este de 1200 lei brut, nu? Net, in jur de 800 si ceva. Intrebarea mea este: din moment ce eu, ca avocat stagiar, ma aflu intr-un alt sistem de asigurari, va trebui din salariul meu brut, sa achit taxele la stat, asigurarea de sanatate samd si din ce imi ramane trebuie sa imi platesc contributiile la Barou si Casa de Asigurari a Avocatilor? Asta inseamna ca as ramane cu aproximativ 600 lei pe luna si implicit, as beneficia de 2 asigurari. Stiu ca avocatii beneficiaza de un sistem propriu de asigurari, nu asta este problema, eu as vrea sa stiu, scurt si concret, din salariul meu de 1200 lei pe luna, ce anume trebuie sa platesc statului, pentru ca taxele si contributiile catre Unbr, barou si CAA, le cunosc.

Multumesc.

Din încasările brute (1200 lei) scădeţi cheltuielile - CAA, Barou, sănătate, şi orice alte cheltuieli deductibile mai faceţi - iar pe ce rămâne plătiţi impozit 16%.
Buna tuturor, am reusit si eu sa intru in posesia deciziei, am platit taxa pt. inscrierea in tablou , am depus contractul,etc.
Intrebarea mea este dupa ce imi aproba inscrierea am 30 de zile sa ma inregistrez la Finante, dar pentru CIF merg la Reg. comertului sau tot la Finante?Va rog un raspuns...
Inca ceva cam cat dureaza aceasta "aprobare' avand in vedere ca sedinta a fost ieri?
Avocatii NU sunt comercianti deci nu va inregistrati la ORC.
CIF ridicati de la ANAF-ul de care tine sediul avocatului coordonator, dupa 2 sapt de cand depuneti declaratia 070 (pe care o gasiti si o completati acolo)
Impozit si declaratie de impozit aniticipat (formular 220 sau 221 - unii cer asa, unii asa) depuneti si platiti la ANAF-ul de care tine domiciliul dvs (poate fi si acelasi, caz in care faceti toate demersurile la acelasi sediu ANAF)

De durat.....la mine a durat cam 3 saptamani de la sedinta pana la data la care mi-au eliberat decizia de inscriere in barou si decizia de inscriere pe tabloul avocatilor.

Alte discuții în legătură

Intrebare taxe anuale barou Tut_trademark Tut_trademark buna ziua.zilele trecute discutam la o cafea cu o studenta din anu 4 la o universitate prestigioasa din romania si se plangea ca ar vrea sa dea examenul de ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar 2008 DeaC DeaC =D> Felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat! Acum ceva timp, dezbatand subiectul Admitere Barou 2008, unii ... (vezi toată discuția)
Avocatura nicolealex nicolealex buna , as dori sa stiu cum pot deveni avocat, inclusiv cuantumul taxelor care trebuie platite, daca este obligatorie urmarea cursurilor de la acel institut de ... (vezi toată discuția)