avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocati stagiari
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocati stagiari

Am creat acest topic la propunerea membrilor care au fost admisi ca stagiari.
Sa vorbim despre ce inseamna sa fii stagiar, cum incepem, cum ne descurcam. :D
Cel mai recent răspuns: marik0 , utilizator 09:47, 11 Februarie 2011
buna ziua.
este pur si simplu aberant !! pentru a putea angaja stagiari, un avocat trebuie sa aiba vechime de minim 6 ani ca si avocat definitiv , sa se bucure de o buna reputatie si ..cam atat .
restul sunt pure speculatii!! nu se cere un anume venit pt. a putea angaja stagiari !!
Buna-ziua. Bravo! ! ! Felicitari. Eu inca mai astept... la Bucuresti inca nu s a afisat.
Nu e chiar aberant. Asta denota faptul ca avocatul are destule cazuri incat poate sa-l invete si pe stagiar ceva. Sunt si multi avocati care nu prea au clienti. Si daca ei nu au clienti, tu de unde sa inveti???
Corect,Cristina!Si mie mi se pare la fel.
Luciana21 a scris:

Bine v-am gasit si aici...in asteptarea deciziei si eu ma interesez despre INPPA...am inteles ca un an facem stagiatura si apoi ne inscriem...intreb din timp sa nu pierd startul...cine are mai multe informatii in acest sens sa ne dea detalii ca nu strica...
Inca ceva despre contractul de colaborare avem sau nu dreptul la clientele proprie sunt nelamurita fiindca stiu cazuri in care nu se specifica nimic in acest sens si parca la Bucuresti chiar o Hotarare in acest sens...ma lamureste cineva???????

Cred ca e bine pentru toti colegii sa facem diferenta intre "clientela proprie" si clientela personala". Ca si avocat stagiar este exclus sa ai clienti proprii (a se vedea Legea si Statutul) . Clientii proprii sunt "acadeaua" definitivilor, titulari de cabinete individuale si a societatilor civile profesionale. Ca si colaborator sau salarizat in interiorul profesiei nu ai dreptul la clientela proprie. Cu toate acestea, nimeni nu te opreste sa ai clienti personali( ca stagiar). In acest caz, contractul se incheie intre clientul "tau" si forma de exercitare a profesiei al carei colaborator esti. De aceea este foarte important ca, odata cu negocierea contractului de colaborare cu "maestrul", sa specificati ca onorariul incasat de voi din tratarea clientelei personale va apartine in totalitate, sau puteti stipula o cota parte din acest onorariu pe care va obligati sa o varsati in contul formei de exercitare a profesiei. Alte pareri?

Alte discuții în legătură

Intrebare taxe anuale barou Tut_trademark Tut_trademark buna ziua.zilele trecute discutam la o cafea cu o studenta din anu 4 la o universitate prestigioasa din romania si se plangea ca ar vrea sa dea examenul de ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar 2008 DeaC DeaC =D> Felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat! Acum ceva timp, dezbatand subiectul Admitere Barou 2008, unii ... (vezi toată discuția)
Avocatura nicolealex nicolealex buna , as dori sa stiu cum pot deveni avocat, inclusiv cuantumul taxelor care trebuie platite, daca este obligatorie urmarea cursurilor de la acel institut de ... (vezi toată discuția)