Luciana21 a scris:
Bine v-am gasit si aici...in asteptarea deciziei si eu ma interesez despre INPPA...am inteles ca un an facem stagiatura si apoi ne inscriem...intreb din timp sa nu pierd startul...cine are mai multe informatii in acest sens sa ne dea detalii ca nu strica...
Inca ceva despre contractul de colaborare avem sau nu dreptul la clientele proprie sunt nelamurita fiindca stiu cazuri in care nu se specifica nimic in acest sens si parca la Bucuresti chiar o Hotarare in acest sens...ma lamureste cineva???????
Cred ca e bine pentru toti colegii sa facem diferenta intre "clientela proprie" si clientela personala". Ca si avocat stagiar este exclus sa ai clienti proprii (a se vedea Legea si Statutul) . Clientii proprii sunt "acadeaua" definitivilor, titulari de cabinete individuale si a societatilor civile profesionale. Ca si colaborator sau salarizat in interiorul profesiei nu ai dreptul la clientela
proprie. Cu toate acestea, nimeni nu te opreste sa ai clienti personali( ca stagiar). In acest caz, contractul se incheie intre clientul "tau" si forma de exercitare a profesiei al carei colaborator esti. De aceea este foarte important ca, odata cu negocierea contractului de colaborare cu "maestrul", sa specificati ca onorariul incasat de voi din tratarea clientelei personale va apartine in totalitate, sau puteti stipula o cota parte din acest onorariu pe care va obligati sa o varsati in contul formei de exercitare a profesiei. Alte pareri?