avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocati stagiari
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocati stagiari

Am creat acest topic la propunerea membrilor care au fost admisi ca stagiari.
Sa vorbim despre ce inseamna sa fii stagiar, cum incepem, cum ne descurcam. :D
Cel mai recent răspuns: marik0 , utilizator 09:47, 11 Februarie 2011
Multumesc Murgu!
Revin cu inca doua intrebari: 1.Pentru cardul de avocat mai trebuie sa achit ceva si la ce imi foloseste si cine il elibereaza?
2.Roba trebuie sa ne-o procuram singuri sau nu si cam cat costa?
Multumesc de pe acum pentru eventualul raspuns
Luciana,

Cardul de avocat inlocuieste legitimatia clasica. ("Legitimatia de avocat poate fi si de tip card"). La Dolj scrie pe site ca puteai sa te inscrii sa primesti card pana pe 30 noiembrie pt anul 2011. Legat de pret, va trebui sa intrebi la baroul tau. De emis, il emite baroul.
Cat despre roba, sunt dimensiuni standard, ti-o procuri singur din cate stiu eu, costa cateva milioane bune si ca stagiar nu cred ca iti trebuie pentru ca depui concluzii doar la judecatorie unde roba nu este obligatorie. Din cate stiu eu, e obligatorie in toate instantele cu exceptia judecatoriilor.

In alta ordine de idei, eu sunt putin cam picata din luna, nu ma asteptam sa promovez, ceea ce normal inseamna ca nu am un maestru, nu stiu ce trebuie sa fac si incotro sa ma indrept. :))
Poate cei care sunt mai bine informati, ma puteti pune si pemine la curent..

Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
ContSters92876, utilizator
Luciana21 a scris:

Multumesc Murgu!
Revin cu inca doua intrebari: 1.Pentru cardul de avocat mai trebuie sa achit ceva si la ce imi foloseste si cine il elibereaza?
2.Roba trebuie sa ne-o procuram singuri sau nu si cam cat costa?
Multumesc de pe acum pentru eventualul raspuns

nu tb intai sa se emita deciziile si abia apoi roba si cardul? roba costa cca 2 mil.
@ionela si cristina

Privind obiectiv, nu e aberanta masura, aberant e insa faptul ca ea nu se aplica unitar, la toate barourile, ci, iarasi, fiecare barou isi stabileste propriile reguli..in plus, aberant e faptul ca aceste informatii nu sunt publice, ele ar trebui afisate undeva, dar site-ul baroului bz e unul infect, ce detine doar informatii minime, iar dc indraznesti sa ceri niste infor de la doamnele secretare, isi bat joc de tine, intreband ce nota ai luat la lege la examen, iar dc raspunzi peste 8, ea spune : indoielnic!.. asta e problema, in principiu, si sunt sigura ca pe parcurs o sa tot descoperim inadvertente de genul asta, care nu fac decat sa ne puna bete in roate..oricum, nu ne ramane decat optimismul..iar eu la capitolul asta stau cam prost :">..va salut
Suzana Hirzoiu a scris:

Luciana,

Cardul de avocat inlocuieste legitimatia clasica. ("Legitimatia de avocat poate fi si de tip card"). La Dolj scrie pe site ca puteai sa te inscrii sa primesti card pana pe 30 noiembrie pt anul 2011. Legat de pret, va trebui sa intrebi la baroul tau. De emis, il emite baroul.
Cat despre roba, sunt dimensiuni standard, ti-o procuri singur din cate stiu eu, costa cateva milioane bune si ca stagiar nu cred ca iti trebuie pentru ca depui concluzii doar la judecatorie unde roba nu este obligatorie. Din cate stiu eu, e obligatorie in toate instantele cu exceptia judecatoriilor.

In alta ordine de idei, eu sunt putin cam picata din luna, nu ma asteptam sa promovez, ceea ce normal inseamna ca nu am un maestru, nu stiu ce trebuie sa fac si incotro sa ma indrept. :))
Poate cei care sunt mai bine informati, ma puteti pune si pemine la curent..

Roba e OBLIGATORIE in toate instantele, inclusiv in judecatorie! N-am vazut in instanta vreun stagiar fara roba! Toti o purtam, indiferent de numarul de ani de vechime in avocatura.

Alte discuții în legătură

Intrebare taxe anuale barou Tut_trademark Tut_trademark buna ziua.zilele trecute discutam la o cafea cu o studenta din anu 4 la o universitate prestigioasa din romania si se plangea ca ar vrea sa dea examenul de ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar 2008 DeaC DeaC =D> Felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat! Acum ceva timp, dezbatand subiectul Admitere Barou 2008, unii ... (vezi toată discuția)
Avocatura nicolealex nicolealex buna , as dori sa stiu cum pot deveni avocat, inclusiv cuantumul taxelor care trebuie platite, daca este obligatorie urmarea cursurilor de la acel institut de ... (vezi toată discuția)