Va rog as ma ajutati si pe mine in aceasta problema ,pana in 20 08 2010 am fost in cresterea copilului dupa aceea am intrat in somaj (deoarece firma unde lucram sa inchis ) de care beneficiez doar 6 luni si as vrea sa stiu daca din februarie as putea sa-mi platesc singura la fortele de munca cartea de munca pt a beneficia din nou de indemnizatie pt ca sunt din nou insarcinata .cum terbuie sa procedez /?
va multumesc .
1. Ne-am incurcat rau de tot. Pentru a rezolva problema s-o luam de la inceput.
2. Dvs. veti naste in iulie 2011. In perioada iulie 2010-iulie 2011 trebuie sa aveti venituri profesionale impozabile (salariu, activitati independente sau venituri din agricultura) sau perioade asimilate (somaj, concediu medical, CCC pana la 2 ani etc.).
3. In perioada iulie 2010 - iulie 2011 ati fost sau veti fi in urmatoarele situatii:
- iulie 2010 - 20.08.2010 = CCC pana la 2 ani;
- 20.08.2010 - 20.02.2011 = somaj indemnizat;
- 20.02.2011 - iulie 2011 = pauza.
4. In perioada 20.02.2011 - iulie 2011 trebuie sa aveti ori CIM, ori perioade asimilate.
5. Eu v-am dat mai multe solutii (pe care le puteti aplica fie pe toate, pe rand, fie unele din ele):
- sa prelungiti perioada de somaj prin concedii medicale;
- fiind in somaj, sa incheiati un CIM pe perioada determinata (3 luni), astfel se prelungeste somajul, si la expirarea CIM reluati somajul, de unde a ramas.
6. CIM nu trebuie sa-l incheiati neaparat cu fostul angajator. Puteti sa gasiti orice alt angajator care doreste sa va angajeze pentru 3 luni.
7. Dupa ce veti relua somajul apoi veti intra in concediu de maternitate (sarcina si lauzie) si apoi in CCC pana la 2 ani.
8. Sper ca acum ati inteles ce trebuie sa faceti.
Doamne sunteti om buna va multumesc din suflet acum am inteles dar mai e si varianat cu prelungirea somajului pentru 3 luni si dupa aceea sa intru in prenatal (se poate din somaj sa ontru in prenatal ).se mai acorda prelunjirea de somaj 3 luni .va multumesc si sa va de-a dumnezeu multa sanatate .
1. Deocamdata nu a aparut legea cu prelungirea perioadei de somaj.
2. Daca se prelugeste somajul cu 3-4 luni ati scapat de necazuri, din somaj intrati direct in concediu de maternitate (pre si postnatal)si apoi in CCC.