avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... despre indemnizatie - al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

despre indemnizatie - al doilea copil

Va rog as ma ajutati si pe mine in aceasta problema ,pana in 20 08 2010 am fost in cresterea copilului dupa aceea am intrat in somaj (deoarece firma unde lucram sa inchis ) de care beneficiez doar 6 luni si as vrea sa stiu daca din februarie as putea sa-mi platesc singura la fortele de munca cartea de munca pt a beneficia din nou de indemnizatie pt ca sunt din nou insarcinata .cum terbuie sa procedez /?
va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:00, 11 Decembrie 2010
1. Nu e nici o problema.
2. Daca intre timp apare prelungirea perioadei de somaj veti beneficia si dvs. de ea dupa ce reveniti din CCC pana la 2 ani.
ma gandesc ca se face intrerupere pe cartea de munca si nu mai beneficiez de indemnizatie daca ma angajeaz 3 luni al alta unitate .ca nu trebuie sa fie intrerupere timp de un an .
1. M-ati innebunit de tot, dvs. vedeti numai in negru, fiti mai optimista!
2. Ce pauza sa aveti pe carnetul de munca daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului veti avea fie CIM, fie perioade asimilate?
3. Si daca veti avea pauze de cateva zile pe luna nu e nimic grav ca sunt luate in calcul si fractiunile de luna mai mai decat jumatate din numarul de zile lucratoare ale lunii.
Gata am inteles va multumesc frumos.
Daca mai pot sa va intreb si eu ceva mi s-ar acorda concediu medical 3 luni si dupa aceea prenatal ?
se poate asa ceva ?
si concediile medicale ar trebui sa le duc eu nu ?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt cresterea copilului ramonasoiman ramonasoiman Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Eu in iulie am terminat masterul si cum nu m-am gasit un job am depus ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestea copilului adela25 adela25 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. In ce conditii se acorda concediul pentru cresterea copilului? Unde lucrez eu acum nu am un contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a indemnizatiei de crestere copil mariao83 mariao83 Buna ziua! Am fost angajata cu contract individual de munca timp de 3 ani, pana la data de 25.08.2012. Din data de 08.10.2012 m-am angajat la un PFA. In luna ... (vezi toată discuția)