avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... despre indemnizatie - al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

despre indemnizatie - al doilea copil

Va rog as ma ajutati si pe mine in aceasta problema ,pana in 20 08 2010 am fost in cresterea copilului dupa aceea am intrat in somaj (deoarece firma unde lucram sa inchis ) de care beneficiez doar 6 luni si as vrea sa stiu daca din februarie as putea sa-mi platesc singura la fortele de munca cartea de munca pt a beneficia din nou de indemnizatie pt ca sunt din nou insarcinata .cum terbuie sa procedez /?
va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:00, 11 Decembrie 2010
va rog sa am lamuriti si pe mine pana la urma concediul de cresterea copilului pt mamicile care nasc in anul 2011 cat a ramas 1 an sau 2 ani ?
Potrivit art.2 din OUG nr.111/2010 :
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt cresterea copilului ramonasoiman ramonasoiman Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Eu in iulie am terminat masterul si cum nu m-am gasit un job am depus ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestea copilului adela25 adela25 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. In ce conditii se acorda concediul pentru cresterea copilului? Unde lucrez eu acum nu am un contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a indemnizatiei de crestere copil mariao83 mariao83 Buna ziua! Am fost angajata cu contract individual de munca timp de 3 ani, pana la data de 25.08.2012. Din data de 08.10.2012 m-am angajat la un PFA. In luna ... (vezi toată discuția)