avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune inadmisibila si partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune inadmisibila si partaj succesoral

10/06/2009 Constata deschisa succesiunea dupa defunctul Ola.. Ghe, decedat la 22.09.195.. Constata ca succesori ai acestuia sunt reclamantul cu o cota de 7/16, paratele To... Lu.., Olteanu Margareta si Bus... Ile.... fiecare cu o cota de 1/6 si paratii Gavr...u Lau.., Gavrilescu Åžtefa si Gavri.... Corneliu fiecare cu o cota de 1/48. Constata ca masa succesorala se compune din: -suprafata de 5 ha si 3800 mp teren situat in comuna Valea Ramni..., -suprafata de 5000 mp teren situat in sat Topliceni, ............. Topliceni, -suprafata de 4 ha si 1200 mp teren situat in sat Raducesti, com. Topliceni, -suprafata de 40 ha teren situat in Ramnicu Sarat, -imobilul situat in str. Gala Galaction .... sector 1, -imobilul situat in str. Gala Galaction nr. .....2 sector 1, Acorda termen la 02.09.2009, cu citare parti. Cu cale de atac o data cu fondul.

apoi

17/11/2010 Amînare pronunţare la 24.11.2010
la 24 11.2010 mi-a fost respinsa cererea ca inadmisibila intemeiat pe imprejurarea ca paratii au venit cu un certificat de mostenitor din care rezulta ca mostenirea fusese dezbatuta la notariat, insa fara partaj..plus ca mai erau si alti mostenitori care nu erau chemati ca parati..
cererea mea era.. de dezbatere a mostenirii si partaj succesoral..intemeiat pe dovada eliberata de camera notarilor cum ca succesiunea nu a fost dezbatuta..
eu ca si concluzii am apreciat ca, fata de "sosirea" certificatului , devin incidente dispozitiile art 673 indice 7 cpc, solicitand pronuntarea unei noi incheieri de admitere in principiu, in contradictoriu cu toti coproprietarii..bla, bla.., insa instanta a respins ca inadmisibila toatat cererea ( desi doar dezbaterea era inadmisibila)..:D

cum apreciati?
:((
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

De la inceput am avut aceasta parere.:)

da, si eu..insa de la sfarsit/pronuntare:)
Dar, e posibil sa imi revizuiesc viziunea.
Chiar ma intrebam unde este topicul.

Nu am inteles cum au aparut in proces ceilalti.

Daca nu erau in certificatul de mostenitor si au fost chemati si ei in judecata actiunea ar fi putut sa fie inadmisibila.
Acest lucru nu l-am inteles.

Stiti ca, la un moment dat...actiunea in revendicare era respinsa daca nu era introdusa de toti...
Pana la urma nu a mai fost asa, dar e posibil ca in speta sa fie o idee de acest gen.
Nu stiu daca m-ati inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral...fara succesiune dezbatuta ? gigelas gigelas Buna seara, Pe rolul Judecatoriei,s-a inregistrat un proces de partaj succesoral. Dar,succesiunile dupa ambii parinti decedati,nu s-au dezbatut. Tatal a ... (vezi toată discuția)
Partaj dorel13 dorel13 Am avut un proces in care, in cererea de chemare in judecata avocatul a scris \"partaj si iesire din indiviziune\" Este vorba despre un teren agricol de pe un ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral, excepþii TheThunder49 TheThunder49 Bună ziua! Sunt reclamant într-un dosar de partaj succesoral. De cuius(dec. 1998) a avut doi copii, unul dintre ei a predecedat anul trecut ( având un ... (vezi toată discuția)