AVLIL a scris:
rar am vazut administrarea de expertize in tagada de paternitate.
Acesta raritate de care vorbeai a dus intr-o speta la o situatie de-a dreptul de povestit. Si o fac aici pentru ca cei ce vor citi sa inteleaga ca nu-i de joaca cu probele in materie de paternitate.
O actiune in tagada de paternitate promovata de sotul mamei, neasistat de avocat, a fost respinsa pentru ca instanta a apreciat ca neconcludente depozitiile de martor si, desi pusese in discutie necesitatea unei expertixze, partile nu au facut-o.
Mergand in continuare fara avocat, in loc sa declare apel, fostul sot face o noua actiune pe care o castiga, tot fara expertiza, si cei implicati (inclusiv tatal adevarat) sunt fericiti...o vreme. O vreme, pentru ca in secunda 2, parchetul declara apel invocand, intre altele, autoritatea de lucru judecat a primei hotarari.:(
In acest moment ajung la mine. Eu le explic cinstit ca, nici mama desteptaciunii daca as fi, tot n-am sa pot trece de acesta exceptie, afara numai daca nu se-ntampla vreo minune si daca nu cumva imi servesc vreo hartie in fata careia instanta sa tinda sa oscileze intre exceptia autoritatii de lucru judecat si adevar (pe scurt si pentru cunoscatori, urma sa incerc sa joc la cacialma).
Femeia imi aduce o hartie cu niste analize pe care fostul sot le facuse, dar nu le cunostea rezultatul si pe care scria: oligonecroteratospermie. Fata de acest inscris atasat intampinarii facute impotriva apelului parchetului, in mod surprinzator, instanta nu mai e atat de preocupata de depunerea la dosar a primei hotarari pentru a analiza puterea de lucru judecat si admite o expertiza...
Dar in acelasi timp fostul sot intelege si "traducerea" diagnosticului - adica spermatozoizi putini si morti - si intelege ca s-ar putea sa nu aiba niciodata copii... Si mai departe e ca-n basme. Se recasatoresc si (cel putin asa se pare) vor trai fericiti pana la adanci batraneti