Buna ziua.
Am un baietel de 1 an si 4 luni cu o doamna,care acum ceva vreme a divortat de sot.Pe certificatul de nastere a baietelului este trecut fostul sot(aveam niste divergenta in momentul respectiv cu mama),momentan avem o relatie stabila si serioasa cu mama baietelului.As vrea sa-mi dati o idee cu privire la demersul de a trece baietelul pe numele meu,tatal natural,specific ca si mama este de acord.Si daca exista vrea lege cu privire la acest aspect.
Va multumesc!!!
Nu discut dupa cum v-ati dat seama ca avocata dvs are sau nu experienta in astfel de procese ;) .
Ceea ce a afirmat in legatura cu dosarul este adevarat. Judecatorii asa procedeaza, cam cu o saptamana inaintea termenului de judecata dosarele nu mai sunt de gasit la arhiva, fiind luate de catre acestia pentru studiere. Cand aveti termen de judecata, mergeti inainte de a intra instanta in sala la grefierul de sedinta si solicitatii dosarul ....uitati-va daca a deopus intampinare sau alt act la dosar.
Termenele de judecata sunt date de catre instanta, aceasta va aprecia cat de lung este acest termen.
La stabilirea pensiei instanta va tine seama de toate veniturile cu caracter permanent pe care le primeste.
Pensiile alimentare pot fi stabilite in procent sau in sume fixe.
Ideal este ca un copil sa fie dorit de ambii parteneri, dar daca femeia, mai ales atunci cand vine dintr-o relatie instabila ("Aceasta rel a fost cu intreruperi si reveniri din partea lui") ,hotaraste ca vrea copilul fara ca celalalt sa fie de acord, ar trebui sa dea dovada de maturitate si sa-si asume responsabilitatea celor ce vor decurge de pe urma hotararii sale.
Daca tatal copilului este dispus sa recunoasca acest copil, dar nu pe cale judecatoreasca, ("ma mai intreba daca mai exista vreo cale, in afara de cea judecatoreasca, prin care sa recunoasca copilul daca acest test e ok ") de ce nu-i acordati aceasta sansa din moment ce ati luat hotararea de a avea un copil fara acorul lui ("Cat despre tatal copilului, acesta e convins ca bebele este al lui, chiar mi-a zis de mai multe ori, insa intre noi a intervenit o batalie a orgoliilor: el n-a vrut copil, eu am vrut."?)
Daca un avocat nu stie sa va exlpice si sa actioneze si ramaneti la el... asta e! Bafta multa! Sa nu va treziti ca va pare rau prea tarziu.
Dar... cu dosarul, sunt de acord cu Elis.
Oricum, poate merge la arhiva si vedea in registrul de intrari macar daca s-a depus; nu are acces la intampinare, dar afla daca s-a depus la dosar. :D Sau din baza informatica, insa nu stiu cat de actualizata e, in functie de judecatorie.
Cat priveste faptul ca domnul nu a dorit copilul, nu mi se pare o decizie tocmai potrivita a dv. de a-l- face impotriva vointei sale.
Eu ii acord si i-am acordat toate sansele, dar am auzit ca o data inceput procesul de recunoastere a paternitatii doar prin instanta il mai poate recunoaste (ca sa incheie cazul,banuiesc), nu si la notar.
Ii acordati toate sansele dupa ce... i-ati cam dat in cap cu decizia dv.
Nu este adevarat, face recunoasterea la notar sau la ofiterul de la stare civila si procesul ramane fara obiect... sau renuntati la proces...
Paternitate copil
emylyan
o femeie are un copil inregistrat pe numele fostului sot si cere testul de paternitate unui barbat cu care a avut o legatura.respectivul parat,refuza sa se ... (vezi toată discuția)