Romy a scris:
Abc... ce e cu tine? uiti ce scrii? mai sus ai postat "....Acum presupun ca activul firmei nu va acoperi datoria catre creditor. In cazul asta trebuie ca toti asociatii sa acopere pierderile proportional partilor sociale detinute." iar apoi vii si spui "Cred ca esti superficial in analiza ta.
Daca societatea a imprumutat de la un creditor o suma de bani nu trebuie sa o restitue?
Daca vinde din activele societatii si restitue o parte din datorii ramanand pe zero crezi ca e ilegal? "
Te contrazici singur.
Fii te rog mai coerent X-(X-(
Nu ma contrazic. Doar cred ca nu imi itelegi tu punctul de vedere.
Erau 2 variante total diferite. De ce le contopesti?
Prima varianta pe care am expus-o era cea cu acoperirea pierderii (varianta care a avut succes intr-o speta), caz in care activitatea s-ar fi desfasurat pe firma deja existenta (doar asociatul ar fi fost obligat sa participe financiar sau sa aleaga sa iasa din societate).
Cealalta varianta pe care am expus-o, si care imi pare mult mai buna, implica infiintarea unei noi societati care sa aba ca si asociati doar pe cei care se implica, iar societatea actuala sa fie desfiintata. Pentru asta propuneam varianta de a vinde ceea ce se poate vinde din societate si restituirea imprumutului catre creditor. Astfel asociatul dificil va iesi din firma, ca si toti ceilalti, fara sa primeasca nimic.