avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturi pentru doua spatii comerciale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturi pentru doua spatii comerciale

Doresc sa deschid un nou punct de lucru(magazin).Problema mea este ca mai am inca unul si nu stiu cum voi proceda cu actele.Imi trebuie registre,nir,e.t.c. separate?Daca impart marfa la cele doua puncte,in care nir inregistrez facturile?
Cel mai recent răspuns: gent , utilizator 20:59, 28 Noiembrie 2010
Am sa dau un exemplu ca sa intelegeti mecanismul :
- Notam G1 gestiunea centrala , acea gestiune a primului magazin deschis .
- Notam G 2 gestiunea punctului de lucru .

Marfa intra in G1 pe baza facturii de la furnizor .
Se face NIR , se stabileste pretul de vanzare .
Din G1 marfa pleaca in G2 avand aviz de insotire . Avizul va fi completat cu pret de vanzare , la furnizor veti trece firma dvs, iar la cumparator tot firma dvs , gestiune G2- punct de lucru . Obligatoriu pe aviz veti scrie " nu se factureaza "

Marfa intra in G2 pe baza avizului, se vinde, se descarca gestiunea

Marfa din G1 va avea deci doua iesiri :
- o data prin vanzare pe procedura cunoscuta
- o data prin acel aviz

In cazul in care doriti sa aduceti in G1 o marfa , avizul va fi de la G2 catre G1 .

Si contabilitatea va trebui sa lucreze la fel, respectiv contul de marfuri sa fie despartit in doua : marfa gestiune 1 , marfa gestiune 2 iar trecere dintr-o gestiune in alta se face cu unul din acele conturi contabile 481 sau 482.
Mai mult , si contul de venituri din vanzari v-as sugera sa il separati pe cele doua gestiuni .

Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal
Sunteti minunata! Multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen valabiliitate aviz de insotire al marfurilor ContSters250895 ContSters250895 avand in vedere k clientii ii caut si pot aparea si alte probleme(defectiuni,urgente,etc). (vezi toată discuția)
Contabilitatea marfurilor alina.morutan alina.morutan La o soc com la care acelasi produs se vinde cu diferite ad com care este documentul justificativ care trebuie intocmit pentru a scadea mf de pe stoc la ... (vezi toată discuția)
Aviz de insotire a marfii ContSters138151 ContSters138151 O societate comerciala care avea 2 puncte de lucru a decis sa inchida unul dintre ele si astfel a transferat marfa de la un punct la celalalt prin aviz de ... (vezi toată discuția)