avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru ca am condus sub influenta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru ca am condus sub influenta alcoolului

mi-a iesit 0.85 in aerul expirat.am auzit ca se poate lua permisu inapoi pana se judeca dosaru.este adevarat?
Cel mai recent răspuns: cosmin32 , utilizator 20:29, 2 Decembrie 2010
In situatia in care veti fi trimis in judecata, competenta judecarii cauzei apartine instantei in a carei raza teritoriala s-a efectuat urmarirea penala.
De asemenea, in situatia in care veti fi condamnat pentru savarsirea infractiunii prev de art.87 al.1 din Oug.195/2002., permisul dvs. se va anula.
Va veti putea prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii dupa 1 an de la data ramnerii definitive a hotararii de condamnare si asta in situatia in care veti fi condamnat la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau cu suspendarea executarii sub supraveghere.
Angajati avocat.
Conform legii 202/2010 , in caz de recunoastere a faptei, pedeapsa prevazuta de lege este redusa cu 1/3 , fara a mai fi administrate probe noi, instanta avandu-le in vedere pe cele din etapa urmaririi penale .
Permisul va fi anulat, in mod obligatoriu , insa , odata ce hotararea judecatoreasca va fi una definitiva , in termen de 1 an , veti avea posibibilitatea sustinerii examenului de conducere, doar frecventand cursul de legislatie rutiera.

Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
care ar fi pretul unui avocat?
Onorariul avocatului se stabileste in functie de criteriile prevazute in Statutul profesiei de avocat.
Consultati un avocat, expuneti situatia dvs. si acesta va stabili onorariul.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie alin111 alin111 Daca am in aerul respirabil 0.42 si in sange imi vine pana in 1 sunt sanse sa mi anuleze permisu?? ,deoarece am inteles de la cineva ca daca am pana in 1 ma ... (vezi toată discuția)
Penal - conducere sub influenta alcoolului, pastrarea permisului Scuty Scuty Buna ziua.Am fost la o nunta si am fost prins conducand cu o alcoolemie de 0,91 in aerul expirat,probe biologice nu am dat pentru ca am o fobie la seringi nu ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat JosefC JosefC Buna ziua.Va rog frumos sa imi raspundeti la cateva intrebari. Am fost oprit de politie conducand in stare de ebrietate.La alcool test, mi-a iesit 0,66g/L in ... (vezi toată discuția)