avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale SRL

Buna ziua,

Am urmatoarea problema: am semnat un contract de cesiune parti sociale, decizia asociatului unic si proces verbal de predare-primire prin care am cedat 100% din partile sociale unei alte persoane.

Desi au trecut deja vreo 15 zile de la intocmirea acestor acte, respectiva persoana inca nu a depus actele la ONRC, ceea ce ma face sa ma ingrijorez mult.

Imi puteti spune va rog in ce moment inceteaza drepturile si obligatiile asociatului unic si administratorului curent? La semnarea contractului de cesiune, la depunerea la onrc sau cand?

De asemenea, eu corect din fire, am predat toate actele firmei imediat ce am semnat contractul de cesiune. Eu insa nu am inca drept dovada decat procesul verbal de predare primire in original, celelalte acte inca fiind la avocat pentru depunere la ONRC.

Ma puteti sfatui va rog ce trebuie sa am eu la mana ca sa fiu acoperit si sa-mi pot lua grija. De asemenea, care este perioada de depunere la ONRC a mentiunii?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: userSRL , utilizator 19:57, 22 Martie 2008
Vechiul asociat este inca asociat din punctul de vedere al tertilor, inclusiv al ORC. El, adica dvs, poate face tiate formalitatile necesare, asa incat va recomand sa treceti la fapte. Ati interpretat corect cele expuse in prima parte a mesajului.
Buna ziua
Va rog sa ma scuzati ca postez in alt topic dar in cel pe care l-am gasit nu imi apare butonul de raspunde :-/ (totusi si acest topic in opinia mea in legatura cu subiectul meu :)
Am gasit acest topic www.avocatnet.ro/content/for... .
Intrebarea mea este: aceasi pasi trebuiesc urmati si in cazul in care doresc sa cumpar sa zicem 25% din partile sociale ale unui SRL (in aceasta situatie devenind asociat)?
Orice sfaturi in plus sunt bine venite si multumesc anticipat.
ps: imi cer pentru necunostiinta unor aspecte probabil banale insa sunt tanar si incepator :">
Va multumesc.
Am uitat sa dau cateva detalii despre situatia mea:
Eu, impreuna cu o alta persoana dorim sa "cuparam" fiecare cate 25% dintr-un SRL (adica sa devenim asociati, fiecare dintre noi detinand cate 25% din SRL iar cel de la care "cuparam (fiind in momentul acesta asociat unic) va ramane cu 50%.
Sper sa fie de ajutor.
Va multumesc.
ps:am vazut cateva modele de contracte, insa majoritatea se refera la cazul in care se face o cesiune totala(100%) :-/ :((
Pasii in legatura cu aceasta modificare a structurii actionariatului:
- conceperea si redactarea contractului de cesiune dintre parti;
- conceperea si redactarea Deciziei asociatului unic;
- conceperea si redactarea actului aditional la actul constitutiv;
- actualizarea actului constitutiv al societatii in conformitate cu ultimele modificari;
- depunerea dosarului complet la Registrul Comertului in vederea operarii modificarii.

Uita-te si pe [ link extern ]
Contractul se adapteaza in functie de cat cumparati, evident, doar n-o sa gasiti pe net ceva perfect adaptat situatiei...

Elis are in mare dreptate, desi nu se face si hotararea asociatului unic si act aditional. Dupa parerea mea, actul aditional nu mai are niciun suport in legea actuala, el ea facut pentru a arata ce se modifica in actul constitutiv, insa acum se depune act complet, actualizat.

Iti trebuie contractul de cesiune, hotararea AGA, ca deja participati si voi cei doi noi asociati, prin care societatea ia act de cesiune si modifica actul constitutiv. Veti mai da niste declaratii si va trebuie si cazierul fiscal. Uita-te si pe ghidul indicat de Elis.

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Stie cineva ce formulare orc imi trebuie completate pentru cesiune parti sociale de la asociat unic catre alt asociat unic, revocare administrator ... (vezi toată discuția)
Cesiune Alexandru Arsu Alexandru Arsu Buna seara, Intampin urmatoarea problema: Se da un SRL cu asociat unic si 4 persoane implicate in aceasta poveste. A este primul asociat. Pe 01.05 acesta ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale Cristina Vasile Cristina Vasile La un srl, cei doi asociati din care unul este si administrator vor sa cesioneze partile sociale unei terte persoane care sa fie asociat unic si ... (vezi toată discuția)