esz lajos a scris:
ANAF-ul nu este înregistrat ca persoană impozabilă, deci nu este plătitor de TVA din acest punct de vedere. Se calculează TVA doar la facturi de executare silită în contul clientului -adică în locul executatului silit. Confiscările se virează într-un singur cont, fără TVA.
Eu vorbeam de fapta ilicita in sine, si cum procedeaza organele de control, nu de faptul ca Anaf este platitor de TVA. De unde ai scos-o.
exemplu
III) In urma controlului efectuat la A.F. Buliga Stelica-Botosani, comisarii Garzii Financiare au constatat sustragerea de la plata obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat atat prin neinregistrarea veniturilor obtinute cat si prin functionarea neautorizata a acestui agent economic.
Astfel, din verificari a reiesit ca AF Buliga Stelica, a continuat sa desfasoare activitate cu caracter comercial si dupa incetarea valabilitatii autorizatiei de functionare, intervenita prin efectul Legii 507/2002 si a Legii 300/2004, perioada in care societatea a emis un numar de 47 facturi fiscale de livrare, in baza carora a obtinut venituri ilicite insumand 214 520 RON.
Totodata, din control au reiesit si deficiente constand in inregistrarea unor facturi fiscale false sau in care au fost inscrise ca furnizori firme “fantoma”, nedepunerea deconturilor/raportarilor fiscale prevazute de cadrul legal si neachitarea obligatiilor catre buget aferente activitatii desfasurate.
In consecinta, comisarii Garzii Financiare au dispus confiscarea sumei de 214 230 RON, reprezentand venituri obtinute ilicit si au stabilit in sarcina acestui agent economic un prejudiciu (TVA si impozit pe profit) total de 142 043 RON.
Avand in vedere natura celor constatate, pentru continuarea cercetarilor, in cauza a fost sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani, iar in vederea stabilirii tuturor obligatiilor fiscale ce cad in sarcina AF Buliga Stelica, actul de control a fost transmis DGFP Botosani.
IV) Din verificarile efectuate la SC Real Cereal SRL Constanta a rezultat ca societatea nu a inregistrat in evidentele contabile unele vanzari de produse agricole de cultura, efectuate in intervalul august-septembrie 2005.
Astfel, pe baza unor facturi fiscale de livrare identificate la SC Agro Partener SRL si SC Sync Master SRL, a rezultat ca in intervalul mai sus mentionat, SC Real Cereal SRL a comercializat catre aceste societati comerciale 2 989 tone seminte de floarea soarelui si 124 tone grau. Totodata, din verificari a reiesit ca SC Real Cereal SRL are comportamentul unei firme “fantoma”, in sensul ca societatea nu functioneaza la sediul social declarat, nu a depus deconturile/raportarile privind obligatiile fiscale iar reprezentantii sai se sustrag sistematic controlului.
In fapt, comisarii Garzii Financiare au stabilit ca, prin neinregistrarea veniturilor generate de aceste vanzari, SC Real Cereal SRL a sustras de la plata catre bugetul de stat TVA si impozit pe profit insumand peste 761 151 RON.
In vederea continuarii cercetarilor cazul a fost sesizat Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta, iar pentru stabilirea tuturor obligatiilor fiscale ce cad in sarcina acestui agent economic actul de control a fost transmis DGFP Constanta.