AVLIL a scris:
Eu nu cumpar niciodata bunuri de gen, intotdeauna numai bunuri individual determinate. Inseamna ca niciodata nu am fost parte intr-un contract comercial? Ca in urma cumpararii bunului de catre miine, veniturile obtinute au fost exceptie de la veniturile obtinute de vanzator pentru bunurile de acelasi gen?
Daca merg in supermarket, imi aleg cu grija ananasul pe care il vreau; este un bun individual determinat, il vreau pe acela si nu altul. :D Astfel, in supermarket, acordul de vointa se face odata cu determinarea bunului obiect al tranzactiei...
:rolleyes:
Liliana ananasul tau este exemplul tipic de bun generic determinat. Bunurile generic determinate poseda insusiri comune speciei sau categoriei din care fac parte, individualizarea lor se face prin masurare, cantarire, numarare.
Daca pe bonul de la supermarket scrie ananasul Georgel si are in raft un pret pentru el individual si nu un pret unitar pe kg sau pe bucata (ananasul Georgel=20 lei:))) , iar acest ananas nu are trasaturile specifice speciei ci are trasaturi specifice proprii atunci inseamna ca tu cumperi cum ai zis bunuri individual determinate:)):))
Oare in documentele de receprie pentru ananas ale supermarketului de unde cumperi cum scrie ananasul Georgel = 20 lei, Ananasul Ionel = 14 lei,etc sau 100 Kg ananas la un pret unitar de 10 lei/kg