avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva vanzare teren + tva locuinta noua
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva vanzare teren + tva locuinta noua

Buna ziua!Am mai postat aici despre impozitul platit pe un teren intravilan vandut in luna februarie.Mai am 2 intrebari:
1.trebuie sa platesc si Tva pentru acel teren?
2.Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare cu o persoana fizica, pentru achizitionarea unui apartament intr-un bloc ce se va finaliza in noiembrie 2008.In acest precontract este stipulata suma finala.Nu este precizat nimic de eventuale mariri, plati tva, etc.Singura mentiune este ca in cazul renuntarii la precontract eu pierd avansul, iar vanzatorul imi plateste dublu avansul.In aceste conditii se va plati tva?
In Bucuresti se factureaza cu sau fara TVA? S-ar putea sa inchei contract pe suma din antecontraact, la care sa se adauge o clauza-prin care ma oblig sa platesc TVA in cazul in care se clarifica totul?
alexandra13 a scris:

In Bucuresti se factureaza cu sau fara TVA? S-ar putea sa inchei contract pe suma din antecontraact, la care sa se adauge o clauza-prin care ma oblig sa platesc TVA in cazul in care se clarifica totul?

D-na Alexandra una este sa cereti o o parere si alta este sa va spunem ceva oficial.
Care e diferenta?Sa inteleg ca tb avut in vedere aspectul financiar, al dvs.? Cine va opreste sa raspundeti la intrebarea mea?=D>
alexandra13 a scris:

Era vorba de problema mea, va amintiti?DE ce nu reusiti sa va puneti de acord?E atat de simplu sa spuneti-platiti sau nu TVA.Atat.DEci?

Doamna, eu am incercat de ceva timp sa obtin un raspuns. Am doua adrese depuse la ministerul de finante, una din ele de la inceputul lui februarie, si nici un raspuns pana acum. Neoficial, toti cei cu care vorbesc acolo imi spun ca... nu se stie inca. Oficial, nu se elibereaza nici o hartie.
alexandra13 a scris:

Care e diferenta?Sa inteleg ca tb avut in vedere aspectul financiar, al dvs.? Cine va opreste sa raspundeti la intrebarea mea?=D>

V-a cerut cineva, pentru raspunsurile date bani??X-(
Aici se exprima puncte de vedere, aveti doua posibilitati:
1) ori ne ignorati:P
2) Ori culegeti parerile ce sunt favorabile pentru d-voastra.:))

Alte discuții în legătură

Achizitie utilaj ContSters294605 ContSters294605 Suntem un SRL care vrea sa achizitioneze un utilaj de la o persoana fizica oarecare (nu PFA). Valoarea utilajului este de 20.000 eur. Este un utilaj construit ... (vezi toată discuția)
Tva persoana fizica r111 r111 Asi dori o lamurire: Am vandut un imobil.Cu suma incasata doresc sa renovez un alt imobil pe care il am deja in proprietate.Pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in scopuri tva flaviu_popescu flaviu_popescu Sunt persoana fizica care realizeaza venituri din vanzarea de bunuri - masa lemnoasa din padurea proprietate personala. Deoarece estimez ca suma veniturilor ... (vezi toată discuția)