avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva vanzare teren + tva locuinta noua
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva vanzare teren + tva locuinta noua

Buna ziua!Am mai postat aici despre impozitul platit pe un teren intravilan vandut in luna februarie.Mai am 2 intrebari:
1.trebuie sa platesc si Tva pentru acel teren?
2.Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare cu o persoana fizica, pentru achizitionarea unui apartament intr-un bloc ce se va finaliza in noiembrie 2008.In acest precontract este stipulata suma finala.Nu este precizat nimic de eventuale mariri, plati tva, etc.Singura mentiune este ca in cazul renuntarii la precontract eu pierd avansul, iar vanzatorul imi plateste dublu avansul.In aceste conditii se va plati tva?
cel mai bine....mergeti la asistenta contribuabil si eventual faceti o adresa la Minister
istudor adriana a scris:

cel mai bine....mergeti la asistenta contribuabil si eventual faceti o adresa la Minister

Andreia a spus asta mai devreme reproduc
Pe cel care aduce argumentele cele mai bine fundamentate, de regula. N-ar strica si o adresa catre ANAF in care sa-si precizeze interpretarea in acest caz.
Iarasi ma dati peste cap,iar nu platesc TVA? IAr il platesc..Puneti-va de acord#-o.

Repet-sotul are un cabinet individual.Putem sa cumparam apartamentul pe numele cabinetului, ca sa fin scutiti de TVA?Ce alte sume implica?
Nu conteaza sub ce forma profeseaza sotul dvs, pentru ca oricine ar fi cumparator, el va plati TVA in masura in care vanzatorul e obligat sa-l perceapa. Or vanzatorul e acelasi, indiferent ca veti cumpara dvs cu sotul ca persoane fizice sau cabinetul sau.

Un lucru e clar: in reglementarea codului fiscal contribuabilii nu trebuie sa fie neaparat PFA, ci doar sa indeplineasca conditia deja expuse: activitate economica continua constand in livrarea de imobile.
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2008
ContSters20980, utilizator
nu conteaza calitatea cumparatorului....
dupa parerea mea nu trebuie sa platiti TVA atata timp cat vanzatorul este persoana fizica

Alte discuții în legătură

Achizitie utilaj ContSters294605 ContSters294605 Suntem un SRL care vrea sa achizitioneze un utilaj de la o persoana fizica oarecare (nu PFA). Valoarea utilajului este de 20.000 eur. Este un utilaj construit ... (vezi toată discuția)
Tva persoana fizica r111 r111 Asi dori o lamurire: Am vandut un imobil.Cu suma incasata doresc sa renovez un alt imobil pe care il am deja in proprietate.Pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in scopuri tva flaviu_popescu flaviu_popescu Sunt persoana fizica care realizeaza venituri din vanzarea de bunuri - masa lemnoasa din padurea proprietate personala. Deoarece estimez ca suma veniturilor ... (vezi toată discuția)