avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dat in judecata de vecinul de la III
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dat in judecata de vecinul de la III

Buna seara.
Va retin cu problema mea: stau la etajul 4 si am fost actionat in judecata de vecinul de la III, deoarece se infiltreaza apa de pe terasa blocului. Mentionez ca problemele sunt pe peretele comun cu vecinul de langa mine, care sta la et. 4. Din 4 vecini care stam la et. 4, 3 apartamente am izolat, problemele fiind pe peretele comun cu cel care nu si-a izolat si bineinteles pe casa scarii. Problemele pe casa scarii sunt foarte complexe: infiltratiile au ajuns la instalatia electrica, fiind oricand pericolul unui scurt circuit .
Revenind la problema mea: in anul 2004 am achizitionat apartamentul in care locuiesc in prezent. In anul 2005 am facut izolatia doar eu, nu am avut probleme pana in 2007, cand vecinul meu de perete a dat tot pietrisul de pe partea sa de apartament jos de pe bloc. Din acel an datorita conditiilor climaterice cartonul de pe bloc s-a degradat in fiecare an, ajungand sa fie adevarate gauri in izolatie. A inceput sa fie infiltratii din ce in ce mai multe, ajungand pana la etajul 3.
Intrebare: pe ce baza (art. din legea asociatiei de proprietari) ma da in judecata cel de la 3?
Terasa blocului nu este bun comun, si deci in consecinta trebui sa fie reparat de toti proprietarii?
Care este rolul ASOCIATIEI?
Daca el ma da pe mine in judecata, eu pe cine trag la raspundere?
Am prezentat in mare problema, daca se va gasi un binevoitor sa ma ajute cu sfaturi, cum sa procedez, ce sa fac, voi pune si actiunea pe care a formulat-o impotriva mea.
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2010
ciucuadrian, utilizator
Va multumesc mult pentru raspuns. V-as ruga frumos daca ma puteti ajuta cu o formulare in adresa pe care o voi face catre asociatie, si anume, cum sa ma adresez lor pentru a lua masurile necesare repararii hidroizolatiei. Cum anume sa-mi formulez cererea si pe ce temei legal (lege, art) ca sa ma fac foarte bine inteles si sa nu le ofer niciun argument de a nu lua o decizie in a incepe reparatiile. Sper ca m-am facut inteles cam ce as dori.
Va multumesc din suflet pentru ajutorul dat.
LA MULTI ANI ROMANIA!
Cererea se face firesc, simplu si fara formulari sofisticate si doar cu trimitere la legea 230/2007. Dar aceste lucrari nu se pot face decat in sezonul cald. Omul gospodar face iarna car si vara sanie. Asa ca faceti acum demersurile dar reparatia la vara.

Simplu, in 2 exemplare din care luati unul inapoi cu nr de inregistrare pe el:

Domnule presedinte,
Subsemnatul, xxxxx, proprietar al apartamentului...., bloc.... scara........., va aduc la cunostinta ca in apartamentul meu se infiltreaza apa de la terasa. Acelasi fenomen se intampla (sau nu se intampla) si la vecinul meu de la etajul..... apartamentul......................
Infiltratia de apa se produce datorita degradarii terasei comune a blocului si in conformitate cu legea 230/2007 si HG 1588/2007, intretinerea si reparatia acesteia intra in sarcina asociatiei de proprietari.
Va rog sa constatati cele relatate de mine si sa dispuneti masurile legale pentru a realiza reparatia terasei.
Semnatura Data
Multumesc pentru raspuns. Am intocmit acea hartie, am dus-o la asociatie si am primit urmatoarea rezolutie: la repararea terasei blocului, care este bun comun, trebuie sa participe toti proprietarii in mod egal. Cum pot obliga asociatia sa efectueze acea reparatie, atunci cand timpul va permite?
Va multumesc!
Avand in vedere costurile substantiale aferente unei hidroizolatii,este necesar acordul adunarii generale
La proxima adunare generala,supuneti atentiei celor prezenti situatia existenta ,
va intemeiati si sustineti necesitatea asigurarii sigurantei proprietatii prin buna functionare a partilor comune constructii/instalatii
Pentru a preintampina astfel de situatii ,este de preferat sa incheiati si o asigurare facultativa a locuintei
Nu trebuie s-o obligati dv., ci aceasta este o obligatie legala. Puteti, cel mult, sa faceti presiune pe conducerea asociatiei sa stranga bani in fondul de reparatii astfel incat o data cu venirea timpului prielnic sa se poata apuca de lucrare.

Alte discuții în legătură

cataleia cataleia Am si eu o problema, de 2 ani terasa blocului ma inunda. Am sesizat aceasta problema asociatiei de propietatri (presedintelui de bloc ) dar nu se ia nici o ... (vezi toată discuția)
Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Administrator/politie nini02 nini02 Am o problema: odata cu topirea zapezii de pe terasa blocului, a inceput sa imi ploua in casa (stau la ultimul nivel, iar terasa nu a fost reparata), asa ca ... (vezi toată discuția)