avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dat in judecata de vecinul de la III
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dat in judecata de vecinul de la III

Buna seara.
Va retin cu problema mea: stau la etajul 4 si am fost actionat in judecata de vecinul de la III, deoarece se infiltreaza apa de pe terasa blocului. Mentionez ca problemele sunt pe peretele comun cu vecinul de langa mine, care sta la et. 4. Din 4 vecini care stam la et. 4, 3 apartamente am izolat, problemele fiind pe peretele comun cu cel care nu si-a izolat si bineinteles pe casa scarii. Problemele pe casa scarii sunt foarte complexe: infiltratiile au ajuns la instalatia electrica, fiind oricand pericolul unui scurt circuit .
Revenind la problema mea: in anul 2004 am achizitionat apartamentul in care locuiesc in prezent. In anul 2005 am facut izolatia doar eu, nu am avut probleme pana in 2007, cand vecinul meu de perete a dat tot pietrisul de pe partea sa de apartament jos de pe bloc. Din acel an datorita conditiilor climaterice cartonul de pe bloc s-a degradat in fiecare an, ajungand sa fie adevarate gauri in izolatie. A inceput sa fie infiltratii din ce in ce mai multe, ajungand pana la etajul 3.
Intrebare: pe ce baza (art. din legea asociatiei de proprietari) ma da in judecata cel de la 3?
Terasa blocului nu este bun comun, si deci in consecinta trebui sa fie reparat de toti proprietarii?
Care este rolul ASOCIATIEI?
Daca el ma da pe mine in judecata, eu pe cine trag la raspundere?
Am prezentat in mare problema, daca se va gasi un binevoitor sa ma ajute cu sfaturi, cum sa procedez, ce sa fac, voi pune si actiunea pe care a formulat-o impotriva mea.
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2010
ciucuadrian, utilizator
Stimate domn

Va inteleg disperarea care v-a cuprins insa am recitit intreg topicul si am vazut ca vi s-au oferit toate solutiile cunoscute de noi.
In procesul intetat de vecinul dvs. prezentati ca dovezi ca acele infiltratii de care va acuza veciniul de la 3 nu provin de la instalatiile dvs. ci sunt din cauza terasei. Prezentati si hartia prin care ati instiintat asociatia despre aceste probleme si, suplimentar, copii dupa chitantele prin care ati efectuat unele reparatii. Daca nu mai aveti acele chitante, luati din nou legatura cu firma care a efectuat acele reparatii sa va dea copii dupa acele facturi si chitante.
Va multumesc pt. raspunsuriloe prompte pe care mi le-ati dat. Disperarea mea este legata de faptul ca in tot acest topic am cerut un singur raspuns pe care nu l-am primit: SUNT SAU NU DE TRAS LA RASPUNERE ADMINISTRATORUL SI PRESEDINTELE ASOCIATIEI PT. DEGRADAREA UNUI BLOC, PARTE COMUNA(in cazul meu terasa blocului).
Raspunsurile primite m-au ajutat mult, urmandu-le, dar pana la urma ce ma interesa mai mult nu am aflat.
Ce-mi ramane de facut: pot fi trasi la raspundere, printr-o eventuala chemare in judecata, sau ma lupt cu morile de vant?
Pot fi obligati cei din conducerea asociatiei sa dispuna hidroizotatia terasei sau nu?????


In procesul intetat de vecinul dvs. prezentati ca dovezi ca acele infiltratii de care va acuza veciniul de la 3 nu provin de la instalatiile dvs. ci sunt din cauza terasei. Prezentati si hartia prin care ati instiintat asociatia despre aceste probleme si, suplimentar, copii dupa chitantele prin care ati efectuat unele reparatii.


Intr-adevar, in intampinarea pe care am facut-o la procesul intentat de cel de la 3, am prezentat faptul ca infiltratiile provin de la terasa blocului, am pus la dosar si hartia facuta catre presedintele asociatiei cu raspunsul acestuia: TREBUIE FACUTA DE TOTI PROPRIETARII SCARII , CHELTUIALA IN MOD EGAL, dar nu e nimic concret prin care sa ia o decizie - se va face sau nu acea hidroizolatie.
Cat despre facturi, hidroizolatia am facut-o in regie proprie acum 6 ani, nu m-a interesat la acea vreme sa-mi recuperez banii, eram bucuros ca am scapat de infiltratii ...... o perioada, pana cand s-a intamplat ce s-a intamplat! Deci nu mai am nicio factura prin care am achizitionat materialele.
Sper sa nu va fi stresat prea tare cu problema mea, mi-ati fost toti de mare ajutor, dar am ramas cu o singura nelamurire. Sper sa ma lamuresc pana la urma....
Va multumesc!!!
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
ciucuadrian, utilizator
Stimate domn,
Solutia v-am oferit-ol chiar eu, prin articolul 4 din Legea 230/2007, pe care il reiau:

"CAPITOLUL II - Infiintarea si inregistrarea asociatiei de proprietari
Art. 4. - (1) Asociatia de proprietari are drept scop administrarea si gestionarea proprietatii comune care, pe langa drepturi, impune obligatii pentru toti proprietarii.
(2) Consecintele neluarii masurilor de organizare si functionare cu privire la administrarea si gestiunea proprietatii comune sunt in raspunderea juridica a tuturor proprietarilor sau a reprezentantilor acestora, dupa caz."

Dvs. intrebati cand pot fi trasi la raspundere administratorul si presedintele?
Pai exact acum, in timpul procesului. Aratati instantei ca, pe langa faptul ca ati facut o reparatie pe banii dvs., ati facut demersurile necesare si, prin urmare, partea reclamanta ar trebui sa-si indrepte actiunea impotirva conducerii asociatiei.
ciucuadrian a scris:
SUNT SAU NU DE TRAS LA RASPUNERE ADMINISTRATORUL SI PRESEDINTELE ASOCIATIEI PT. DEGRADAREA UNUI BLOC, PARTE COMUNA(in cazul meu terasa blocului).

Pentru degradarea terasei blocului nu sunt vinovati cei din conducerea asociatiei. Terasele se degradeaza pentru ca sunt folosite necorespunzator sau prin degradare fireasca in timp.
Cei din conducerea asociatiei sunt vinovati daca nu iau masuri pentru intretinerea si reparatia terasei, in situatia in care au fost sesizati de cei direct afectati.
Pentru neluarea masurilor de hidroizolatie a teraselor, comitetul executiv condus de presedinte poate fi "TRAS LA RASPUNDERE" in adunarea generala. Adunarea generala poate hotari alegerea altor proprietari in comitet si alt presedinte.
Administratorul executa ceea ce-i dicteaza comitetul executiv condus de presedinte. Ei pot angaja alt administrator daca acesta nu-si face treaba.
Va multumesc din suflet pentru promptiudinea extraordinara de care ati dat dovada si pentru implicarea in aceasta speta. Sper sa ma descurc in continuare cu sfaturile primite de la dumneavoastra!
VA MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cataleia cataleia Am si eu o problema, de 2 ani terasa blocului ma inunda. Am sesizat aceasta problema asociatiei de propietatri (presedintelui de bloc ) dar nu se ia nici o ... (vezi toată discuția)
Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Administrator/politie nini02 nini02 Am o problema: odata cu topirea zapezii de pe terasa blocului, a inceput sa imi ploua in casa (stau la ultimul nivel, iar terasa nu a fost reparata), asa ca ... (vezi toată discuția)