avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dat in judecata de vecinul de la III
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dat in judecata de vecinul de la III

Buna seara.
Va retin cu problema mea: stau la etajul 4 si am fost actionat in judecata de vecinul de la III, deoarece se infiltreaza apa de pe terasa blocului. Mentionez ca problemele sunt pe peretele comun cu vecinul de langa mine, care sta la et. 4. Din 4 vecini care stam la et. 4, 3 apartamente am izolat, problemele fiind pe peretele comun cu cel care nu si-a izolat si bineinteles pe casa scarii. Problemele pe casa scarii sunt foarte complexe: infiltratiile au ajuns la instalatia electrica, fiind oricand pericolul unui scurt circuit .
Revenind la problema mea: in anul 2004 am achizitionat apartamentul in care locuiesc in prezent. In anul 2005 am facut izolatia doar eu, nu am avut probleme pana in 2007, cand vecinul meu de perete a dat tot pietrisul de pe partea sa de apartament jos de pe bloc. Din acel an datorita conditiilor climaterice cartonul de pe bloc s-a degradat in fiecare an, ajungand sa fie adevarate gauri in izolatie. A inceput sa fie infiltratii din ce in ce mai multe, ajungand pana la etajul 3.
Intrebare: pe ce baza (art. din legea asociatiei de proprietari) ma da in judecata cel de la 3?
Terasa blocului nu este bun comun, si deci in consecinta trebui sa fie reparat de toti proprietarii?
Care este rolul ASOCIATIEI?
Daca el ma da pe mine in judecata, eu pe cine trag la raspundere?
Am prezentat in mare problema, daca se va gasi un binevoitor sa ma ajute cu sfaturi, cum sa procedez, ce sa fac, voi pune si actiunea pe care a formulat-o impotriva mea.
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2010
ciucuadrian, utilizator
In primul rand trebuie sa va angajati un avocat, deoarce trebuie sa introduceti in dosarul existent pe rolul instantelor, asociatia de propietari care are calitatea si competenta de a raspunde fata de aceasta situatie.

O astfel de actiune trebuie timbrata la valoarea celor 800 de lei, iar taxa de timbru trebuie sa fie in cuantum de 70 lei. Daca pana la primul termen de judecata nu se depune aceasta taxa de timbru actiunea se respinge ca netimbrata.

Dar oricum in cazul acesta trebuie efectuata o expertiza in constructii, si din aceasta va rezulta clar cauza.
Va multumesc tuturor pt. raspunsuri.
O intrebare: sa zicem ca in adunarea generala nu se ia hotararea de a se realiza hidroizolatia. Ce instrumente legale am pentru a forta realizarea acestei lucrari.
Incheie firmele de asigurari, asigurare de locuinta cu proprietarii de la et. 4, care sa acopere si acest ris, de a fi inundat din cauza hidroizolatiei proaste?
Va multumesc pentru timpul acordat!
Din pacate companiile de asigurari nu se dau in vant dupa asemenea riscuri cu o proportie mare de a deveni realitate.
Singura dv. posibilitate reala este sa dati asociatia in judecata, dar sa va culegeti probe solide si martori, ca sa fiti sigur de castig. Ma rog, cat de sigur poti fi....! :sorry:
Ce inseamna probe solide? Ce martori sa chem, ca doar toata scara vede degradarea accentuata a tavanului casei scarilor? AJUTOR!!!!
Probele dumneavoastra:
- Sesizarea scrisa in 2 exemplare la asociatie, inregistrata...
- Raspunsul conducerii asociatiei in scris
- Copie a PV al sedintei de comitet la care ati participat sa sustineti cererea
- Copie a PV al adunarii generale
Daca ajungeti in instanta puteti sa cereti sprijinul si altor vecini ca reclamanti alaturi de dumneavoastra sau ca martori in sprijinul dumneavoastra, tocmai pentru ca acestia cunosc situatia.

Alte discuții în legătură

cataleia cataleia Am si eu o problema, de 2 ani terasa blocului ma inunda. Am sesizat aceasta problema asociatiei de propietatri (presedintelui de bloc ) dar nu se ia nici o ... (vezi toată discuția)
Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Administrator/politie nini02 nini02 Am o problema: odata cu topirea zapezii de pe terasa blocului, a inceput sa imi ploua in casa (stau la ultimul nivel, iar terasa nu a fost reparata), asa ca ... (vezi toată discuția)