avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parte vatamata - viol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parte vatamata - viol

am primit de la judecatoria x sectia penala o ciattie in care sunt chemata ca parte vatamata intr-un proces ,fondul-viol.citatie suna cam asa....x este chemata in aceasta instanta camera 10 completu 1 penal cu arestati,minori sp.
ce inseamna cu minori sp.....?
eu nu vreau sa ma mai duc...k mi-e scarba de tot.....sunt obligata prin aceasta citatie?ce se intampla daca nu ma duc....nuci la primul termen nici niciodata....:(:(:(:">

mi-e tare rusine
Cel mai recent răspuns: diana666999 , utilizator 00:49, 2 Decembrie 2010
Acest aspect urmeaza sa il stabileasca instanta de judecata.
frank_kvitta a scris:

daca erau probe concludente,si avand in vedere ca este la a doua plangere de acest fel,persoana in cauza ar fi fost judecata in stare de arest.nu cred ca sunt probe suficiente.si nici nu cred ca este vorba despre un viol,in adevaratul sens al cuvantului.

Da, ma gandeam si eu ca procurorii trimit in instanta doar de plictiseala.
Avand in vedere feeling-ul dvs de politist, cred ca nu a fost viol, mai ales ca prima plangere o fi fost solutionata cu SUP sau si-o fi retras plangerea.
Deci, ca sa concluzionam, avand in vedere ca nu e in stare de arest e nevinovat; ca daca era in arest era vinovat.#-o#-o#-o
Glumeam
N=are nici o relevanata faptul ca nu e in stare de arest.
Atat timp cat a fost trimis in judecata e evident ca sunt probe.
Viol este atata timp cat persoana vatamata si-a manifestat refuzul sau a fost constransa la aceasta.
Iar faptul ca a m-ai avut o plangere de acest gen in nici un caz nu e circumstanta atenuanta, ci dimpotriva un indiciu in ceea ce priveste persistenta infractionala.
Fara suparare, dar macho-men nu inseamna sa constrangi la acte sexuale.:((;)
dar machio girl,inseamna cu siguranta o tipa care regreta ce a facut si acuza baiatul de viol.si mai inseaman si o tipa care pe motivul ca regreta ca vrea sa bage un om la inchisoare degeaba,nu vrea sa se prezinte.

e regratibil sa iti pierzi virginitatea,intr-un ``viol``.viol,care inseamna act sexual prin constrangere,executat cu forta,si nicidecum pe jumatate dorit.

bineinteles ca nu fac referire la cazu de fata,este pur imaginar cazul meu.

despre celalata plangere nu stim nimic,poate inca se fac cercetari.

eu am spus,ca avand in vedere ca mai exista o plangere pe numele lui,tot pentru viol,trebuia judecat in stare de arest,nu ca e atenuanta.


Stimate domn avocat,sunt destule cazuri in care procurorul trimite cauza spre judecare,iar instanta dispune achitarea.cred ca stiti mai bine decat mine acest lucru.
Domnilor, pe mine ma surprinde usurinta cu care faceti niste afirmatii , ce imi par pur gratuite.Vorbiti despre ,,pseudoviol" , termen caruia nu-i gasesc justificarea in materia dreptului penal.Despre macho...man sau girl...
Haideti sa admitem ca o fata care ar dori doar sa se razbune pe un individ cu care a avut o ,,pseudoidila" , nu ar intra pe un forum, fie si sub anonimat, sa-si spuna povestea .Am observat deseori ca oamenii privesc indoielnic o fata care a cazut victima a unui viol, daca ea nu este cumva desfigurata in bataie , schilodita sau traumatizata psihic pe viata.Cu atat mai putin , pe un forum, observ aceasta neincredere.,,E regretabil sa-ti pierzi virginitatea intr-un viol", afirmati, Domnule frank_kvita.Si aveti dreptate, desi puteti doar sa intuiti cam ce inseamna acest lucru pentru o fata ale carei visuri s-au naruit si care, poate lupta din rasputeri sa-si regaseasca echilibrul si sa mearga mai departe.
Aveti idee cati asemenea violatori se afla in libertate, doar pentru ca victimelor lor le este teama sa mearga si sa-i denunte? si ca, daca le este teama sa-i denunte, si dupa intamplarea nefericita, cat de teama le-a fost atunci ? si ca nici nu era nevoie sa le schilodeasca pentru ca ele sa-si poata sustine plangerea, ci doar sa le ameninte ? ca fetele, nu se pot bate in parte cu cei de sex opus, fiindca ele , natural sunt mai fragile si mai sensibile. Aveti idee cate asemenea infractiuni raman nepedepsite, doar pentru ca victimelor fie le este teama sa spuna, fie pentru ca ele nu poarta pe corp urme de violenta grava, si ca poate nici altfel de urme?
A cerceta o astfel de fapta, nu este deloc simplu, iar faptul ca violatorul, desi acuzat incao data de aceeasi fapta, nu se afla in arest, nu poate nicicum sa presupuna ca el nu a comis faptele, ci doar ca, arestul preventiv se dispune pentru motive strict determinate de lege, iar aceste motive se regasesc in Codul de procedura penala. Mai stim de asemenea ca , pana la ramanerea definitiva a unei hotarari de condamnare, orice persoana se bucura de prezumtia de nevinovatie.Insa, cum spunea colegul ,,cu ciocanul" , de vreme ce individul a fost trimis in judecata, exista anumite probe, si nu doar indicii, ale savarsirii faptei.

V
Da, e complet pe langa discutie daca a fost sau nu viol.

Intrebarea era daca userul sa se duca la instanta si motivele pentru care nu s-ar fi dus constau in teama fata de autor. Asa ceva e inacceptabil, cum s-a aratat. Trebuie sa se duca, nu e nicio rusine.

Alte discuții în legătură

Obligativitatea prezentarii in instanta a unei parti vatamate care si-a retras acuzatiile ancastefan07 ancastefan07 Buna ziua! Expun mai jos pe scurt datele problemei cu care ne confruntam si in care am dori un sfat. Fiica mea, majora, a fost in urma cu un an si jumatate ... (vezi toată discuția)
Bună seara. vin cu următoarele câteva întrebări și probleme. ... Madalina2285 Madalina2285 Bună seara. Vin cu următoarele câteva întrebări și probleme. Prietenul meu a fost găsit ca și complice la viol, lovire și alte violete. În urma ce ... (vezi toată discuția)
Falsa acuzatie de viol Nicoleta Holbanel Nicoleta Holbanel Buna ziua, Am nevoie de un sfat( sau mai multe).Fiul meu a fsot acuzat de viol in 2006 in Irlanda( unde locuim din 1997,familia fiind compusa din parinti si 3 ... (vezi toată discuția)