avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi plac animalele si dau admitere la INM :)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi plac animalele si dau admitere la INM :)

Ii astept pe toti cei interesati ;)
buna dimi,
sunt treaza de la ora 4...pentru ca Timi asa a vrut#-o
si pentru ca nu mai aveam somn m-am delectat cu "mica reforma" in procedura penala...asa ca...:
:help:
art. 222 alin. 7 "plangerea sau denuntul gresit indreptate la organul de up sau la inst. de jud. se trimite pe cale ad-tiva organului competent"

Udrica zice ca plangerea indreptata gresit la instanta de jud se trimite pe cale ad-tiva organului de urm. competent.
Dar, in cazul in care plangerea este depusa la organul de urmarire pen necompetent material sau teritorial, este necesara declinarea de competenta, iar nu trimiterea administrativa...:O

deci: IN CE CAZURI ORG. DE URM. NECOMPETENT TRIMITE PLANGEREA PE CALE ADMINISTRATIVA?
Neata buna si o :coffee:
draga raspunsul la dilema ta pe mica reforma eu nu sunt inca in masura sa ti-l dau ...
Va propun cateva grile de dimineata

1 Victima dolului are deschisa
a - actiunea in nulitate
b-actiunea in anulare
c-actiunea in rasp civila delictuala
d-actiunea in rasp civ contractuala; o actiune in anulare cumulata cu o actiune in rasp civ contractuala
e- o actiune in nulitate cumulata cu o actiune in rasp civ delictuala

2 Necomunicarea starii de graviditate celuilalt sot la incheierea casatoriei constituie:
a-dol prin captatie
b-eror in persoanm
c-dol prin reticenta

3 In cazul contractului de v-c pt a se admite anularea pt eroare
a-fiecare parte trebuie sa se fi aflat ineroare
b-este suficient sa cada in eroare numai una dintre parti
c-este suficient sa cada in eroare numai cumparatorul

4 Renuntarea la mostenire
a-este susceptibila de termen si de sarcina
b este susceptibila de conditie si termen
c- este incompatibila cu modalitatile

5 Aj mortis causa
a-constituie majoriatatea aj
b-isi produc efectele neconditionat de moartea autorului lor
c-isi produc efectele conditionat de moartea autorului lor
c-isi produc efectele numai la moartea autorului lor
e-sunt solemne
buna dimineata,
pana nu-mi iau cafeaua, nici nu vreau sa vad grile :bully:
nici n-am inteles notele alea ale RU .... nu s-a tinut sedinta pe 9 dec., era clar ca pe 16 trebuia sa se discute.....:D
daxia0022 a scris:

Neata buna si o :coffee:
draga raspunsul la dilema ta pe mica reforma eu nu sunt inca in masura sa ti-l dau ...
Va propun cateva grile de dimineata

1 Victima dolului are deschisa
a - actiunea in nulitate
b-actiunea in anulare
c-actiunea in rasp civila delictuala
d-actiunea in rasp civ contractuala; o actiune in anulare cumulata cu o actiune in rasp civ contractuala
e- o actiune in nulitate cumulata cu o actiune in rasp civ delictuala

2 Necomunicarea starii de graviditate celuilalt sot la incheierea casatoriei constituie:
a-dol prin captatie
b-eror in persoanm
c-dol prin reticenta

3 In cazul contractului de v-c pt a se admite anularea pt eroare
a-fiecare parte trebuie sa se fi aflat ineroare
b-este suficient sa cada in eroare numai una dintre parti
c-este suficient sa cada in eroare numai cumparatorul

4 Renuntarea la mostenire
a-este susceptibila de termen si de sarcina
b este susceptibila de conditie si termen
c- este incompatibila cu modalitatile

5 Aj mortis causa
a-constituie majoriatatea aj
b-isi produc efectele neconditionat de moartea autorului lor
c-isi produc efectele conditionat de moartea autorului lor
c-isi produc efectele numai la moartea autorului lor
e-sunt solemne
1.b
2.c
3.b
4.c
5.d,e
blacky78 a scris:

buna dimi,
sunt treaza de la ora 4...pentru ca Timi asa a vrut#-o
si pentru ca nu mai aveam somn m-am delectat cu "mica reforma" in procedura penala...asa ca...:
:help:
art. 222 alin. 7 "plangerea sau denuntul gresit indreptate la organul de up sau la inst. de jud. se trimite pe cale ad-tiva organului competent"

Udrica zice ca plangerea indreptata gresit la instanta de jud se trimite pe cale ad-tiva organului de urm. competent.
Dar, in cazul in care plangerea este depusa la organul de urmarire pen necompetent material sau teritorial, este necesara declinarea de competenta, iar nu trimiterea administrativa...:O

deci: IN CE CAZURI ORG. DE URM. NECOMPETENT TRIMITE PLANGEREA PE CALE ADMINISTRATIVA?
ai codul cu ultimile modificari, L.202? ce scrie la 222? lasa autorii, ultima modificare se aplica! cea din cod+L.202 :D

Alte discuții în legătură

Forum-uri noi in forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Asteptam propuneri pentru Forum-uri noi pentru categoria "Dreptul in discutie". Ideea e ca ar trebui sa avem o lista coerenta de propuneri si sa cadem cu totii ... (vezi toată discuția)
Epigrama interactiva ContSters109653 ContSters109653 Remaniere Bine-ar fi sa ne mutam, Sa schimbam topicu'-ndata. Ca daca recidivam... Gasim usa incuiata ! Poate nu sunt inspirata Dar patita (deseori ... (vezi toată discuția)
Speta caini agresivi ContSters61392 ContSters61392 Un batran de 70 de ani era platit de trei luni sa dea de mancare la 4 caini rasa ciobanesc ce asigurau paza unei locuinte ce apartine unui cetatean ce nu ... (vezi toată discuția)