avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi plac animalele si dau admitere la INM :)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi plac animalele si dau admitere la INM :)

Ii astept pe toti cei interesati ;)
daxia0022 a scris:

rexone, pt ca tot te delectezi cu realele, intrebarile astea te asteapta de ieri :tooth:

REGULILE DE LA ACCESIUNE NU SE APLICA:
a. donatarului ce pierde dreptul asupra terenului, in urma revocarii donatiei
b. coproprietarul care sub efectul partajului primeste terenul pe care a construit
c. proprietarului terenului sub conditie rezolutorie, prin indeplinirea conditiei

IN CAZUL AMESTECULUI MAI MULTOR MATERII APARTINAND UNOR PROPRIETARI DIFERITI:
a. proprietarul, in nestiinta caruia a urmat amestecarea, poate cere desfacerea lor, chiar daca aceasta ar duce la vatamarea lucrului nou format
b. daca o materie are o valoare mai mare, atunci proprietarul materiei va deveni proprietarul lucrului format prin amestecare
c. daca materiile amestecate nu se mai pot desparti fara vatamare, atunci lucrul format se cuvine tuturor stapanilor, in proportie cu cota parte corespunzatoare materiei ce a fost amestecata

CONSTITUIE JUST TITLU PENTRU UZUCAPIUNEA DE 10 PANA LA 20 DE ANI:
a. succesiunea legala, daca printre bunurile succesorale se afla un imobil cu privire la care autorul era un posesor de rea-credinta
b. contractul de intretinere, in cazul in care creditorul intretinerii nu este adevaratul proprietare
c. contractul de vanzare-cumparare incheiat cu adevaratul proprietar, dar lovit de nulitate absoluta
1.a,c
2.b
3.b
daca intrebarile erau decat pt.mine, sa zici si raspunsurile :D
la 1 e exact aia care nu ai pus-o - partajul efecte declarative, la AC se aplica accesiunea vezi Boroi curs selectiv pag 255
la 2 sincer habar n-am ia cartea si verifica (eu nu am la mine)
la 3 e si A - teoria mostenitorului aparent
e bine :D
1 constituie exceptii de la principiul irevocabilitatii
a - revocarea donatiei intre soti
b - incatarea contractului de depozit la cererea deponentului
c - denuntarea contractului de asigurare

2 Reprezentarea inceteaza
a - prin ajungerea minorului la majorat, in cazul reprezentarii legale
b - prin punerea sub interdictie a mandantului
c - prin moartea mandantului

Alte discuții în legătură

Schimbare avatar ContSters64839 ContSters64839 Sunt de aproape un an inregistrat pe site-ul avocatnet.ro si n-am avut absolut nici o problema tehnica pana acum vreo saptamana. Am incercat sa remediez singur ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala caine fara lesa alexandrupetrisor alexandrupetrisor Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am primit o amenda contraventionala pentru ca am fost in parcul din Sebastian cu cainele meu (metis rottweiler) M-am ... (vezi toată discuția)
Forum-uri noi in forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Asteptam propuneri pentru Forum-uri noi pentru categoria "Dreptul in discutie". Ideea e ca ar trebui sa avem o lista coerenta de propuneri si sa cadem cu totii ... (vezi toată discuția)