avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi plac animalele si dau admitere la INM :)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi plac animalele si dau admitere la INM :)

Ii astept pe toti cei interesati ;)
deci pe mine ma loveste panica ... am terminat partea generala din civil de repetat si inca mai fac greseli, ma loveste disperarea ... cand oare o sa ajung sa nu mai gresesc :stunned: tot asa imi vine sa fac #-o da inca am nevoie de el.
si pt ca nu va inghesuiti ... e duminica ce mai ... la intrebarea cu forma raspunsul dat corect e C, nu sunt de acord cu "intotdeauna" - desi cred ca tocmai mi s-au luminat mintile ... ma gandeam la faptul ca partile stabilesc forma autentica ca necesara pt nasterea unui aj care ia nastere in mod valabil prin simplul acord de vointa ... de fapt aici forma autentica pe care o impun partile e pt siguranta lor nu pentru nasterea valabila a aj ...
si cate chestii de genul asta or mai fi prin capul meu ....
daxia0022 a scris:

uitati o intrebare la care eu nu ii inteleg raspunsul ... vi-l spun dupa ce vad ce raspunsuri dati si voi ;)

Forma ceruta ad validitatem
a - atrage in cazul nerespectarii, de regula sanctiunea nulitatii absolute si cu unele exceptii nulitatea relativa
b- este exclusiva - in principiu pt un anumit aj partile nu pot alege decat o singura forma de exteriorizare a acordului de vointa
c - este intotdeauna legala

deci: a nu poate fi pt. ca nerespectarea formei cerute ad validitatem atrage nulitatea absoluta si nu nulitatea relativa;
nu este exclusiva, caci pt. un anumit act juridic, indiferent ce forma aleg partile, nulitatea absoluta intervine numai in cazurile prev.de lege;
c. este intotdeauna legala, deoarece pt.anumite acte, legea prevede in mod imperativ forma actului autentic, sub sanctiunea nulitatii absolute, respectiv, forma ad validitatem :P
explicatia este data dupa amintirile mele din beleiu:tooth:
buna dimineata si :coffee: de rigoare ... ce vi-ati propus sa faceti azi? eu grile pe civil general si sper sa incep realele ...
buna dimineata,
dupa ce-mi servesc cafeaua ma gandesc ce fac azi.... ar trebui sa termin realele aleaX-(:hammer:....
Buna dimineata va spun si eu .... daxia daca tu esti disperata ... ce sa mai spun eu ... si pe mine m-a indus in eroare formularea de la varianta "c" cu "totdeaunua", n-as fi bifat-o in veci! Dar la varianta "a" trebuie sa caut in nu mai stiu care carte, la nu mai stiu care subsol ... unde mama naibii am citit - sau poate confund, nici asta nu mai stiu - cu nulitatea relativa.#-o#-o#-o si asa mai departe.
Astazi continui cu penalul general .... incep sa cred ca daca la mine se va derula ca pana acum sirul evenimentelor ... o sa merg in martie degeaba ....
Spor!

Alte discuții în legătură

Schimbare avatar ContSters64839 ContSters64839 Sunt de aproape un an inregistrat pe site-ul avocatnet.ro si n-am avut absolut nici o problema tehnica pana acum vreo saptamana. Am incercat sa remediez singur ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala caine fara lesa alexandrupetrisor alexandrupetrisor Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am primit o amenda contraventionala pentru ca am fost in parcul din Sebastian cu cainele meu (metis rottweiler) M-am ... (vezi toată discuția)
Forum-uri noi in forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Asteptam propuneri pentru Forum-uri noi pentru categoria "Dreptul in discutie". Ideea e ca ar trebui sa avem o lista coerenta de propuneri si sa cadem cu totii ... (vezi toată discuția)