REGULILE DE LA ACCESIUNE NU SE APLICA:
a. donatarului ce pierde dreptul asupra terenului, in urma revocarii donatiei
b. coproprietarul care sub efectul partajului primeste terenul pe care a construit
c. proprietarului terenului sub conditie rezolutorie, prin indeplinirea conditiei
IN CAZUL AMESTECULUI MAI MULTOR MATERII APARTINAND UNOR PROPRIETARI DIFERITI:
a. proprietarul, in nestiinta caruia a urmat amestecarea, poate cere desfacerea lor, chiar daca aceasta ar duce la vatamarea lucrului nou format
b. daca o materie are o valoare mai mare, atunci proprietarul materiei va deveni proprietarul lucrului format prin amestecare
c. daca materiile amestecate nu se mai pot desparti fara vatamare, atunci lucrul format se cuvine tuturor stapanilor, in proportie cu cota parte corespunzatoare materiei ce a fost amestecata
CONSTITUIE JUST TITLU PENTRU UZUCAPIUNEA DE 10 PANA LA 20 DE ANI:
a. succesiunea legala, daca printre bunurile succesorale se afla un imobil cu privire la care autorul era un posesor de rea-credinta
b. contractul de intretinere, in cazul in care creditorul intretinerii nu este adevaratul proprietare
c. contractul de vanzare-cumparare incheiat cu adevaratul proprietar, dar lovit de nulitate absoluta
salut, salut,
pana acum am citit nu stiu ce sinteza cedo....200 pag....
ma duc sa-mi termin cafeaua....si vorbim dupa :D
cauta pe forumul vechi ala cu adm.nov. si pe 30 oct. o sa vezi ca i-am raspuns petrei...mult mai academic decat acu':P (la o intrebare similara)
Inteleg ca teoretic ar fi posibil ca printr-o hotarare de condamnare sa se retina starea de recidiva postexecutorie si totusi sa se dispuna suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere daca pedeapsa aplicata este de pana la 4 ani? Practic suspendarile executarii se pot aplica si la recidivisti?
Raspunsul a fost
da,cu conditia: condamnarea anterioara sa nu fie mai mare de 1 an, afara de cazurile cand condamnarea intra in unul din cazurile prevazute de art. 38
uitati o intrebare la care eu nu ii inteleg raspunsul ... vi-l spun dupa ce vad ce raspunsuri dati si voi ;)
Forma ceruta ad validitatem
a - atrage in cazul nerespectarii, de regula sanctiunea nulitatii absolute si cu unele exceptii nulitatea relativa
b- este exclusiva - in principiu pt un anumit aj partile nu pot alege decat o singura forma de exteriorizare a acordului de vointa
c - este intotdeauna legala